"Volim našu narodnu muziku, pa često naručujem pesme za svoju dušu kad sedim sa društvom u kafani", priznaje jedan od idola mlade generacije, glumac Miodrag Radonjić. Glumac koji se proslavio ulogom Baće u filmu "Južni vetar" osvojio je publiku, a on otkriva kako je od malena upoznao narodni melos.

"Osamdesetih godina je menadžer moje mame bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i Branku Lolić, moju mamu", ispričao je glumac za Informer. Podsetimo, Raka Đokić je kasnije kumovao Lepoj Breni i Bobi Živojinoviću.

I Miodragova majka Branka je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. "Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi", priča Miodrag. Međutim, to je trajalo samo dok se njegov brat Marko i on nisu rodili. "Kad je mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama", kaže Baća.

branka lolic-min.jpg
Youtube / RTS 

Majka je često svirala harmoniku i klavir kod kuće. "Brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali“, seća se glumac.

Danas on najviše voli da mu pevaju "Mito, bekrijo" i „Evo banke cigane moj" ali sve zavisi od emocija koje me u tom trenutku obuzmu", ispričao je Miodrag.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna