Legendarni reditelj Mladomir Puriša Đorđević preminuo je u 99. godini u Beogradu. Najpoznatiji je po filmovima "San“ (1966), "Jutro" (1967) i "Podne“ (1968). Rođen je u Čačku, 1924. godine, a veći deo života proveo je u Beogradu. Bio je u braku sa glumačkom legendom Milenom Dravić koju nikada nije preboleo.

"Milena i ja smo se venčali 1960. u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. Nismo imali ni fotografiju sa venčanja, bili smo sirotinja, beda, nismo imali stan u Beogradu. Kratko smo bili u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. Ostavljale su me i druge žene koje sam voleo jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. I to je istina, film je bio i ostao moja najdublja strast. Kada sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli", ispričao je za Politiku jednom prilikom, kada je istakao da je strah najveći neprijatelj čoveka.

"Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče - nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate - prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća 'zarazna', a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić", rekao je Puriša.

Preminuo Puriša Đorđević
ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna