Morgan Frimen je učestvovao na ceremoniji otvaranja Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, a mnogi su primetili da na levoj ruci nosi rukavicu. Neki se pitaju i zašto glumac nosi ovakav detalj, a reč je, zapravo o nekoj vrsti medicinskog pomagala.

Morgan je doživeo saobraćajnu nesreću 2008. godine i tom prilikom mu je povređena leva ruka. Ostala je paralizovana, a oštećenje nerava se čak - tokom godina - i pogoršavalo.

Ova ruka više nije funkcionalna, što znači da joj preti stalno oticanje. Da bi se sprečilo stvaranje otoka, Frimen nosi specijalnu rukavica za kompresiju.

"Znate li da inače pokrećemo šake po milion puta dnevno", prokomentarisao je svojevremeno glumac svoju zdravstvenu situaciju kad su ga novinari pitali o zdravstvenom stanju. Pošto to sad nije moguće, neophodno je da rukavica vrši pritisak kako bi se krvotok i limfotok održali u dobrom stanju. Dizajnirana je rukavica u boji sličnoj njegovoj koži, ali je i dalje primetna i on je, naravno, i ne krije. U drugim prilikama, nosio je i rukavice drugačije boje.

morgan frimen 0189020369-min.jpg
Profimedia 

Godinama posle nesreće, glumac i dalje pati od fibromijalgije koja je, delom, izazvana i prelomom ramena koji je zadobio u istoj saobraćajnoj nesreći. Oskarovac je imao dosta sreće, jer se automobil tada prevrnuo nekoliko puta i onda završio u jarku.

Učešće vremešnog glumca na svečanom otvaranju u Kataru praćeno je i kritičkim komentarima. Dok mu jedni zameraju zbog kontroverznog nastupa kad je organizacija šampionata izmakla Americi, drugi mu ne opraštaju slučajeve seksualnog uznemiravanja za šta ga je optužilo više žena.

Pogledajte neke od najlepših kadrova sa otvaranja Svetskog prvenstva u galeriji slika!

Profimedia Ceremonija svečanog otvaranja

Tekst: Lepa&Srećna