Pesma "Miki, Mićo" s kojom se Lepa Brena prijavila, davne 1985. godine, za "Pesmu Evrovizije" bila je veliki hit, ali mnogi ne znaju da je imala konkretnu posvetu i to tadašnjoj ljubavi popularne pevačice.

Brenina karijera je tek bila na uzlaznoj putanji, samo nekoliko godina pre toga je grupa "Lira"  s kojom je nastupala dobila ime "Slatki greh". Tada je počela i njihova saradnja sa Milutinom Popovićem Zaharom, koji je zaslužan za prvi hit - "Čačak, Čačak". 

Međutim, sarađivali su i sa drugim kompozitorima, pa je tako Zoran Vasilić ponudio Breni pesmu "Miki, Mićo" zbog njene ljubavi sa Mirkom Krlićem. S njim je bila u vezi pre Bobe, a on je tada bio zrenjaninski di-džej i kafedžija.

Krlić se kasnije otisnuo u političarske vode, a o Breni je uvek imao samo reči hvale. "Tačno je da je Lepa Brena duže vreme bila moja devojka i da smo se voleli.

mirko krlic-min.jpg
Youtube / KTV Televizija 

Ali sada je to već prošlost i mi smo sada samo dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da je trebalo da se uda za mene i da je, tako reći, sve već bilo gotovo – mogu reći da je sve to mašta i nečije lepe želje…

lepa brena i boba zivojinovic 2.jpg
Instagram / lepabrenaa 

Ja mogu da izjavim da je, posle našeg zabavljanja Brena za mene bila i ostala veliki prijatej. I pravo da vam kažem, nimalo se nisam iznenadio kada je objavljeno da se udaje. Jer, ja za tu njenu želju već odavno znam.

Dok smo bili zajedno, često mi je govorila: Mirko, najveća mi je želja da zasnujem svoju porodicu. Stalno me progoni misao da će slava jednoga dana proći, a ja ostati sama… Od tog straha nikako nije mogla da se oslobodi, pogotovo što je stalno bila odvojena od roditelja, koji žive u Brčkom", izjavio je svojevremeno Krlić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna