Jovana Stojiljković rođena je 19. marta 1992. godine u Beogradu. Fakultet dramskih umetnosti završila je u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, a potom i postdiplomske studije, te ostvarila brojne zapažene uloge u pozorištu, na filmu i televiziji.

Jedna je od retkih glumica koja nema profile na društvenim mrežama i retko daje intervjue, te se o detaljima iz njenog porodičnog i privatnog života ne zna mnogo. Ipak, ono što je poznato jeste da su Jovanin život, nažalost, obeležile tri tragedije.

Jovana Stojiljković
Youtube / Printscreen / NOVA S 

Njen deda Vlajko Stojiljković je, naime, bio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova koji je pre 20 godina, u aprilu 2002, izvršio samoubistvo na stepeništu Savezne skupštine. Prethodno je samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta, Jovanina baka.

Jovanin otac bio je dr Vladimir Stojiljković, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je takođe sebi oduzeo život, 2004. godine, u svojoj 39. godini. Kako su tada preneli mediji, on je samoubistvo izvršio u stanu na Novom Beogradu, u kojem je u tom trenutku bio sam.

Iako za medije uglavnom govori samo o svojim glumačkim dostignućima, Jovana se jednom prilikom osvrnula na to kakva je privatno, te otkrila da se trudi da uvek bude puna optimizma i pozitivnih misli.

Jovana Stojiljković
Youtube / Printscreen / RTS Emisije o filmu - Zvanični kanal 

"Kao i u životu, iz svega čovek izađe iskusniji. Trudim se da živim čistih misli i puna ljubavi, nisam zlopamtilo", rekla je svojevremeno za hrvatski "T portal".

Sredinom 2017. godine, glumica je, kako se pisalo, otpočela vezu sa košarkašem Bogdanom Bogdanovićem, sa kojim ju je upoznala zajednička prijateljica, glumica Jelisaveta Orašanin. Raskinuli su nakon nešto više od pet meseci veze, a Jovana je nakon toga ljubavnu sreću pronašla u zagrljaju hrvatskog glumca Gorana Bogdana, sa kojim je već godinama u vezi.

O tome ne govore javno, ali se s vremena na vreme zajedno pojavljuju na javnim događajima, držeći se za ruke i razmenjujući zaljubljene poglede i osmehe.

Bivša devojka Gorana Bogdana
ATA / Antonio Ahel 

"Puna sam ljubavi. I volim da govorim o njoj. (smeh) Ali u medijima ne volim da govorim o svojoj intimi. Mislim da je to nepotrebno. Za mene nešto toliko veliko i lično staviti u nekoliko rečenica u intervjuu ili govoriti o tome u javnosti, to mi deluje nedovoljno i pogrešno. Jednostavno to nisam ja", rekla je glumica svojevremeno.

Jovana Stojiljković ostvarila je zapažene uloge u ostvarenjima "Južni vetar", "Senke nad Balkanom", "Jutro će promeniti sve", "Panama" i mnogim drugim, a domaća publika trenutno je gleda u filmu "Vera", zasnovanom na istinitoj priči o Veri Pešić, špijunki iz Drugog svetskog rata. Neke od kadrova iz ovog filma možete pogledati u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Art Vista Film "Vera"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna