Lazar Dubovac (39) je odlučio da napusti glumu, pa će lik Mališe u TV seriji "Moj rođak se sela" ostati, verovatno, najpopularnija uloga po kojoj će ga pamtiti.

Umesto glumačkih poduhvata, njegov život sad ispunjavaju obaveze iskušenika u manastiru Hilandar. Lazar je odlučio da se zamonaši, piše Kurir, a mir nalazi na Svetoj gori već godinama.

"Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je on ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju", ispričao je Lazar.

lazar dubovac.jpg
Kurir / Nebojša Mandić 

Po njegovim rečima, ko jednom ode na to sveto mesto, njega neka energija stalno vuče da se ponovo vrati. 

On je tada ispričao da na poznate ličnosti više reaguju turisti nego monasi. "Ljudi su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko imam novaca, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga, krčio sam put u šumi, čistio manastire, pravio sveće, brojanice", ispričao je glumac.

3249704_rodjak-sa-sela_ff.jpg
Youtube / RTS 

Lazarovu odluku potvrdili su i srpski turisti koji su ga videli na Hilandaru. "Videli smo Mališu. Hteli smo s njim da se slikamo, ali nam nisu dozvolili da ga fotografišemo. Čuo sam da se priprema za monaški život i da je trenutno iskušenik", ispričao je jedan od njih.

Jedan od producenata, koji je želeo da ostane anoniman, a ranije je sarađivao s Lazarom kaže da je dobio ove iste informacije. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna