Ksenija Lukić nije rođena u Srbiji, ali ne zaboravlja svoje korene dok gradi uspešnu karijeru voditeljke u Australiji. Njen život je prava ljubavna bajka o kojoj pišu razni mediji. Ksenijini baba i deda po ocu migrirali davne 1961. godine. Tata Nikola, Srbin iz Like, imao je tada samo godinu dana.

Život je hteo da baš on, u mladosti, pomaže u izgradnji srpske pravoslavne crkve u obližnjem Inglsajdu u kojoj se Ksenija kasnije venčala. Nikola je u crkvi radio i kao blagajnik i organizovao prikupljanje sredstava, a decu je vaspitao u tradicionalnom, pravoslavnom duhu.

"Moje srpsko nasleđe i kultura su veliki deo mene, iako nisam rođena u Srbiji. Kad god dođem, osećam se kao kod kuće", priča Ksenija. Uživa da priča srpski, to joj je i prvi jezik u roditeljskoj kući. "Tata se pobrinuo da znamo koliko je to važno", izjavila je ona svojevremeno.

Ksenija ima dva brata, Simeona, tri godine starijeg i Aleksandra pet godina mlađeg. "Tata je uvek bio strog, a naša porodica tradicionalna. Kad sam izlazila, bilo je to sa braćom ili rođacima, a tata bi uvek dolazio po mene, gde god da odem." Pre voditeljske karijere, Ksenija je radila kao model.

"Počela sam da se bavim modelingom čim sam napustila srednju školu. Potpisala sam ugovor sa Šik Menadžmentom i radila za njih godinu dana, a posle toga upisala fakultet." 

Ksenijin muž, Den Breg, je njen prvi dečko. "Upoznala sam ga 2008. godine kada sam jedne večeri izašala sa svojim drugaricama i ugledala sam Dena preko puta sobe u hotelu. Pomislila sam - koliko je zgodan. Predstavila sam mu se i dala sam mu svoj broj. Poslao mi je poruku sledećeg dana i otišli ​​smo na nekoliko sastanaka", objašnjava ona.

ksenija lukic sa muzem-min.jpg
Instagram / ksenijalukich 

Zanimljivo je da su se njih dvoje venčali u srpskoj crkvi. "Den i ja smo se venčali u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Inglsajdu, a moj teča, sveštenik Rade Radan, nas je venčao. Crkva je veliki deo mog života. Tu sam provela detinjstvo, učila folklor. Volim srpsko kolo, počela sam da igram sa tri godine", rekla je ona u jednom intervjuu.

"Kada je moj muž prvi put upoznao moju porodicu, tati je trebalo 12 meseci da se složi sa njim. Bio je veoma hladan i strog, sada se opustio. Den je neverovatan čovek, inteligentan je i introvertniji od mene. On je advokat – miran, stabilan i opušten."

ksenija lukic 0735267248-min.jpg
Profimedia 

Oni su 14 godina zajedno, od kojih su šest u braku. "Oduvek sam želela da se udam i zasnujem porodicu. Tradicionalna sam i porodica je za mene uvek bila iznad svega u mom životu." Njih dvoje imaju jednu devojčicu, a očekuju i drugo dete.

Ne krije da obožava srpsku hranu a bila je i sa mužem u Beogradu.

"Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da leti odem na Adu", izjavila je ona nedavno.

Još slika prelepe Srpkinje pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia Zgodna voditeljka srpskog porekla gradi uspešnu karijeru u Australiji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana! 

Tekst: Lepa&Srećna