Čuveni dirigent Ljubiša Lazarević, otac glumice Mine Lazarević (47), preminuo je u Beogradu u 90. godini, prenose domaći mediji. Poznata umetnica u tišini proživljava svoju nemerljivu bol i tugu, a oca će na večni počinak ispratiti u četvrtak, 17. novembra.

Ljubiša Lazarević rođen je 21. jula 1933. godine u Somboru, gimnaziju je završio u Vršcu, a dalje školovanje nastavio je na Muzičkoj akademiji u Beogradu najpre na teoretskom, a zatim i na odseku za dirigovanje.

Gotovo čitav radni vek proveo je u Pozorištu na Terazijama, a svoju prvu premijeru imao je 1963. godine ("Put oko sveta"). U mnogim mjuziklima sarađivao je sa poznatim rediteljima i koreografima, a za svoj rad osvojio je i brojne nagrade.

Bavio se i pedagogijom na katedri glume u Novom Sadu i na BK akademiji u Beogradu, a pored naslednice Mine iza sebe je ostavio i sina Slobodana.

mina-lazarevic.jpg
Youtube / Printscreen / NOVA S 

Mina Lazarević retko govori za medije o detaljima iz svog privatnog života, pa tako nikada nije mnogo pričala o svojoj porodici. Ipak, ono o čemu jeste govorila jesu zdravstveni problemi sa kojima se suočila pre nekoliko godina, kada joj je izvađena štitna žlezda.

"Ignorisala sam signale koje mi je telo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neprosvešćenosti i nemogućnosti da se to reši. Nažalost nasledila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vreme da moraš nešto da preduzmeš. U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žlezda. Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o deci i o svim stavkama koje treba da središ", ispričala je glumica jednom prilikom u emisiji "Preživeli" na TV "K1". 

Mina Lazarević iz dva braka ima troje dece, a još fotografija glumice pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/K1, Youtube/Printscreen/RTS Mina Lazarević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna