Selim Bajraktar je postao slavan zahvaljujući ulozi Zumbul-age u seriji "Sulejman Veličanstveni", ali je i posle ovog ostvarenja nastavio da niže uspešne uloge. Međunarodno priznanje za ulogu u seriji "Uspon Otomanskog carstva" potvrdilo je njegov neporeciv talenat turskog glumca.

Međutim, uz prirodni dar, on je uvek bio spreman i da uloži mnogo napora da bi njegovi  likovi delovali autentično. Tako se radi uloge Otela podvrgao i naročitim pripremama kože, što mu se teško osvetilo...

"Sve dok sam glumio u ovoj predstavi, morali su da mi mažu boju po celom telu", otkrio je on svojevremeno pratiocima na Instagramu. Što je još gore, preko te boje su mu nanosili i specijalni premaz koji je fiksirao farbu kako se ne bi skidala tokom pozorišne predstave.

selim bajraktar zumbul aga.jpg
Instagram / selimbyraktar 

"I to je tako trajalo pune tri i po godine, četiri dana u nedelji", požalio se Selim. "Koža mi je uništena u samoj strukturi, tako da sam morao da se podvrgnem ozbiljnim terapijama. To su samo neki od manje poznatih aspekata našeg posla."

Prema njegovim rečima, gluma nosi brojne mentalne i fizičke izazove, ali sve može da se postigne ako radi s ljubavlju. Sva iskušenja se lakše prebrode uz pomoć joge i sporta, a zahvaljujući ovim aktivnostima, na Selimovom Instagram nalogu bi malo ko mogao da prepozna komičnog Zumbul-agu.

Glumac izgleda izuzetno atraktivno, u top formi je u 47. godini, pa zavirite i vi u galeriju slika i pogledajte nekadašnjeg agu iz harema sultana Sulejmana.

Instagram / selimbyraktar Turski glumac se proslavio u seriji Sulejman Veličanstveni

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna