Strašan gubitak pogodio je porodicu Srđana Žike Todorovića, a popularni glumac se nikad nije oporavio od njega. Smrt sina Dejana bila je šok kakav se ne pamti na našim prostorima, a medicina kaže da se tako tragičan slučaj dešava izuzetno retko.

Kada je u medijima osvanula vest da su Srđan i njegova supruga Ana izgubili svog jedinca, te 2017. godine, prva tumačenja su bila da je uzrok trovanje. Ovo objašnjenje su oštro demantovale i Ana, ali i baka Karolina, inače udovica Srđanovog oca Bore Todorovića.

"Bio je običan dan, išli smo kod doktora jer je Dejan bio bolestan, pio je antibotike. Vodili smo ga na kontrolu, oko pet je legao da spava i dva i po sata kasnije pokušala sam da ga probudim", ispričala je Ana. "Kad god inače priđem sinu da ga probudim, odmah se nasmeje, oduševio bi se uvek kad ugleda Žiku ili mene", reči su tužne majke.

"Rekla sam mu `Hajde, Deki, dosta si spavao`, a onda ga uzela u naručje". Majka je videla da je detetu usna poplavela. "Uplašila sam se i vrisnula. Pozvala sam Žiku, pokušali smo da ga probudimo, ali uzalud", pričala je tada supruga Srđana Todorovića za Kurir.

juzni_vetar_premijera_02112021_0220.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Glumac je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali dečaku nije bilo spasa. "Bio nam je sve što smo imali", kazala je majka. Obdukcija je pokazala da je smrt usledila zbog prestanka rada srca, reč je o iznenadnoj smrti. Prema medicinskim podacima, ona se događa kod samo 38 slučajeva na čak 100.000 fatalnih ishoda kod dece. 

srdjan-zika-todorovic-3-830x0.jpg
Foto: Kurir 

U životu Srđana i Ane je ostala samo praznina, oboje i danas pate. Vidno su smršali u godinama nakon gubitka deteta, nisu se odlučili na ponovno roditeljstvo. Njihova ljubav je i dalje neraskidiva. Ona je počela na Adi Bojani, pre više od deset godina, a Dejan je bio kruna.

zika-todorovic.jpg
Instagram / srdjan.zika.todorovic 

Žika je govorio kako ga je uloga oca promenila. "Život mi se okrenuo za 180 stepeni, sve je drugačije, nema više izlazaka, nema zezanja, odgovornost je mnogo veća. I pre nego što sam dobio sina sam prestao da izlazim, prosto u tim sam godinama da treba reći stop u jednom trenutku", objasnio je. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna