Predrag Mijatović na najteži mogući način iskusio je koliko snage ima u sebi. Njegov sin Andrej kog je dobio tokom braka sa Elenom Karaman preminuo kada je napunio 13. godina. O bolu koji nosi na srcu fudbaler govori retko, ali ne krije da bi sve što je stekao menjao za zdravlje i život svoga sina. Nakon završetka igračke sezone život je sa suprugom Anetom i njihovim ćerkama živeo jedno vreme u Valensiji, kako bi što više vremena mogao da provede pored bolesnog sina, koji je zbog cerebralne paralize bio smešten u jednoj ustanovi u tom gradu.

"To su momenti kada shvatite da sve što imate i što možete da stvorite ne može da vam pomogne. Rešenje ne zavisi od vašeg uspeha, niti kontakata ili novca, jednostavno ste u božjim rukama i jedino vam preostaje da se molite da bolest prestane", rekao je svojevremeno fudbalski as.

"Moram da priznam da je čitava ta situacija u velikoj meri uticala na moje emocionalno sazrevanje, kao i odnos prema uspesima. Naime, kad god bi mi kroz glavu prolazila euforija i ludilo zbog postignutih golova i navijača, Andrej je dobijao neku od svojih kriza. Često je završavao u bolnici, što sam shvatao kao opomene. U smislu: 'Sve ti to, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo'. Sve što sam u životu stekao menjao bih za život, zdravlje ili samo jedno Andrejevo 'Zdravo, kako si'", rekao je Peđa svojevremeno u emisiji Mire Adanje Polak, a i njegova supruga je progovorila o Andreju. Po njenim rečima, bio je srećan dečak, i pored teške bolesti sa kojom je živeo.

Sin Peđe Mijatovića i Elene Karić
Profimedia 

"Bio je srećno dete iako nije govorio ni hodao. Bio je inteligentan, ali je živeo u telu sa kojim nije mogao da se skladi. To su teške stvari. U četrnaestoj godini nas je napustio. Stravičan udarac za Peđu. Andrej je uživao u društvu sestara, kao i one s njim. Postale su bolje osobe zahvaljujući njemu", rekla je ranije Aneta.

Elena Karaman i Peđa Mijatović bili su mladi kada su se venčali – Elena je imala samo 18 godina, Peđa tri više. Zajednički život započeli su u Valensiji, gde su ostali do kraja braka 2001. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna