Vrlo retko publika ima priliku da čuje neki detalj o privatnom životu Ljubomira Bandovića. Glumac izbegava da o tome priča i mnogo više govori o svojim ulogama, serijama i pozorišnim premijerama.  U mladosti je, kako kaže, hrlio u život i dosta ga olako shvatao.

Sada zna da se s njim ne treba kockati i uživa u nekim stvarima tek kao zreo čovek. Ljubav i brak su za njega bili intimne teme o kojima nije rado govorio. Suprugu je upoznao na druženju kod zajedničkih prijatelja, a venčali su 2005. godine. Tatjana se držala još dalje od medijske pažnje nego Bandović, a zajedničke intervjue nisu davali. Ona je završila Fakultet likovnih umetnosti i aktivno se bavi slikarstvom.

Dugo je njihov brak važio za izuzetno skladan. Ljubomir je imao mnogobrojne obaveze, ali je supruga uvek to podnosila bez prigovora. "Ma ona, žena, ne zna ni za koga je udata. Nema me po ceo dan! Ali ne zvoca, ne", kazao je jednom prilikom Bandović.  "Uz nju sam našao željeni mir", isticao je i hvalio Tanjino strpljenje i toleranciju.

Tajtana je prošla kroz veoma teško iskustvo, kad je - posle mnogo godina - izgledalo da će im se ostvariti želja da postanu roditelji. Međutim, izgubili su tu trudnoću. Ljubomir je i tim povodom dao veoma odmerenu izjavu:

"Dete je naša želja, kao budući roditelji obradovali smo se činjenici, ali nismo se istraumirali kad se to okončalo. Dugo smo čekali, dugo se nadali i desilo se... Nažalost, prekinuta je bila trudnoća", kazao je glumac.

Tanja i on su bili spremni i da usvoje dete. "Nije porodica krv", tvrdi Bandović. On i žena su želeli da, kako je rekao, "spasu neko dete koje nije imalo sreće da raste s roditeljima"

ljubomir bandovic 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"I to  ne zbog  plemenitosti, već da ostvarimo svoju potrebu i poklonimo nekome život kakav dolikuje", objašnjavao je. Tada su on i supruga imali po četrdeset godina, ali su lekari govorili da još postoje velike šanse da se ostvare kao roditelji.

To se, nažalost, nije dogodilo. Njih dvoje su se razveli i to tako "tiho" da mediji nisu ni saznali. Tek sedam godina kasnije je Bandović otkrio da on i supruga više nisu zajedno. "Moje muške želje su samo jedno, da se ostvarim u ulozi roditelja", kazao je glumac u emisiji "Balkanskom ulicom"

Tanja još nosi njegovo prezime, dodato uz svoje devojačko.

Tekst: Lepa&Srećna