Jadranka Stojaković preminula je 3. maja 2016. godine u 66. godini u staračkom domu u Banjaluci, a njen život završio se i ranije - kada je zbog bolesti izgubila glas. Pesme "Sve smo mogli mi", "Što te nema" i "Ima neka tajna veza" nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a samo Jadranka je mogla tako da dočara najdublje emocije. Možda zato što je i njena sudbina bila tužna

"Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji…", ispričala je jednom prilikom Jadranka, koja je u Japanu živela čak 23 godine. Dolazila je retko, a jednom kako bi sestru ispratila na večni počinak. Dok je išla na sahranu, pred očima joj se dogodila nezamisliva tragedija - u automobilu ispred njenog u saobraćajnoj nesreći poginula joj je i druga sestra. Jadranka je teško podnela ove gubitke, a 2010. godine život joj se sasvim promenio. Prilikom izlaska na binu pala je i tom prilikom zadobila promene od kojih se nikada nije oopravila. Kasnije joj je ustanovljena bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

"Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna," ispričala je ona jednom prilikom za domaće medije.

"Najteže mi pada što sam izgubila glas. Kada sam shvatila da ne mogu više ni celu pesmu da otpevam, to je stvarno bila tuga. Šta da radim, napevala sam se valjda u životu, pa je i tome došao kraj", kaže Jadranka.

"Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem,", rekla je u jednom od poslednjih intervjua za "Dnevni avaz" Jadranka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna