Merima Njegomir napustila nas je pre godinu dana, izgubivši tešku borbu sa rakom pankreasa. Iza sebe je ostavila četvoro dece - ćerke Jelenu, Ljubicu i Milicu i sina Marka, a naslednica Jelena danas je, na pevačicin rođendan, majci posvetila dirljive i potresne reči.

"Umesto rođendana. Nedostajanje. Nedostatak. Nikada mi te ne bi bilo dosta. Sećanja koja me nekada obuzmu budu teško sidro koje me bez milosti i najave zakucaju u prošlo vreme. Iako živim u sadašnjem trenutku nekada bih ga zamenila za onaj kada si desetogodišnju mene nosila po plićaku kao da sam beba i skrivala me kada sam se postidela. A neki drugi zamenila onim sećanjem kada sam svojom ulogom majke od tebe napravila Baki, pa si mi preko svih pravila dotrčala u bolničku sobu noseći pitu sa sirom. I minđuše i ogrlicu. Često se vratim u one dane kada si me zvala da gledam i učim kako praviš sarmu ili gulaš, ali najčešće u onaj dan kad si se pojavila na mojim vratima da središ haos u kuhinji i nervni slom tokom mog neuspelog pokušaja da napravim savršen fil za reform tortu. Kakav si ti pravila. Filovana željom da budem dovoljno dobra kao ti. Bar u nečemu. A bez tebe nisam bila. Dugo mi je trebalo da izrastem iz tvog krila", počela je Jelena svoju emotivnu objavu.

"Najčešće te čujem kako me zoveš 'mala moja velika devojka' dok se i sama trudiš da u odrasloj ženi vidiš onu sedmogodišnju devojčicu što je, iako sa mrvicom talenta, a ipak bez sramote, pevala na bini bašte Vile Manojlović. Opet u pokušaju da budem kao ti. Nisam kao ti, ali sam žarko želela da zgazim u tvoje cipele, one crne, lakovane. Ili makar crvene papuče. Tvojim korakom da gazim. Ali nisam mogla. Niko nije kao ti. Gazim svojim koracima, mama. Onako kako si me naučila. Dok mi tvoji nedostaju da se pojačaju pred mojim vratima. Nedostaje mi da tvoja jaka ruka prvo zgrabi kvaku, pa pozvoni. Sada ću ovaj trenutak zameniti za one kad sam te svesno grlila i ljubila. Znajući da jednog dana neću moći. Setiću se onog dana kad si mi rekla da se opustim i da sam najbolja mama, a ja sam ti uzvratila da je pored tebe to nemoguće", napisala je pevačicina ćerka.

Jelena ne krije tugu za majkom, ali ni ponos što ju je baš takva žena rodila i odgajila.

merima njegomir ljubav.jpg
Youtube / RTS 

"Volim ova naša sećanja, iako me bole. Volim i ovu tugu, imam i za kim da tugujem. Za jednom i jedinom mojom. Vreme ne leči. Samo se na novo vreme navikavam. Vreme mi pomaže da se gubitak koji osećam pretvori u snagu, iskustvo i svesnost o prolaznosti. Lekciju iz koje učim da cenim te sitne trenutke. I samo tako da i u gubitku pronađem neki smisao. Živiš u meni, ja to znam. Ipak, ostaješ da bolno nedostaješ. Voli te tvoja Lelica", završila je Jelena.

Merima Njegomir nije dočekala četvrto unuče koje joj je podarila ćerka Jelena, koja je četvrto dete, sina Kana, na svet donela u septembru ove godine.

Neke od fotografija Merime Njegomir možete pogledati u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Merima NJegomir preminula u 69. godini

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna