Jelena Đoković je, u proteklih nekoliko meseci, promovisala nove psihološke koncepte vaspitanja dece, što je naučna oblast koja je već duže vreme interesuje.

Sada je našla malo vremena za odmor, a trenutke opuštanja provodi uz bazen i omiljenu knjigu. Fotografiju sa ćerkom Tarom i vernim psom koji uživa uz njih, Jelena je objavila na svoj Instagram profilu. Uz sliku je usledilo i objašnjenje koje je mnoge oduševilo...

"Mama, a šta to čitaš?", pitala je Tara. "Jedan roman", glasi Jelenin odgovor. "O čemu se radi?", opet će Tara.
"O dvoje zaljubljenih, koji su se venčali, pa se malo svadjaju, mire, vole, pa su ljubomorni… Hoćeš da čitaš sa mnom?", ponudila je Noletova supruga. "Hoću!", odgovorila je ćerka.

jelena djokovic 2.jpg
Instagram / jelenadjokovicndf 

"I tako se ovo maleno ušuškalo da sluša priču o Branku i Djurdjici - roman `Mala supruga` od Mir-Jam", piše Jelena u svojoj poruci. "A zaključak? Sve je ovo mama mnogo komplikovano", kazala je Tara i kod Jeleninih pratilaca izazvala salvu odobravanja.

"Deca ukratko kažu ono najvažnije", napisala je jedna. Međutim, ima i onih koji se prisećaju kako su romani "Mir-Jam" smatrani šund literaturom. 

Njene romane su kritičari opisivali kao lako i sladunjavo štivo, bez književne vrednosti - takozvani šund. Ipak, bila je najpopularnija i najčitanija književnica u Kraljevini Jugoslaviji. Neki je smatraju feministkinjom, a pamti se i njen tekst "Treba li ženama dići spomenik".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna