Mira Banjac uskoro puni 93 godine, ali i dalje aktivno glumi i snima nove projekte. Jedno od ostvarenja u kojem je nedavno imala priliku da zaigra je i serija "Bilo jednom u Srbiji", ali tom ulogom, kako kaže, nije u potpunosti zadovoljna.

"Imam jednu ulogu koju sam odradila, a da nisam zadovoljna kako sam to iznela. Baš serija "Bilo jednom u Srbiji", mislim da nisam to uradila dovoljno dobro", rekla je slavna glumica za "Blic", pa objasnila zbog čega ima taj utisak:

"Tu igram ženu koja govori jedan leskovački akcenat, ali jako stari. Stare neke rečenice. Namučila sam se strašno. Mislim da to nisam dobro uradila. Mislila sam da dobro odradim te tekstove, pa da gluma bude tu negde... Ali, dobro, videćemo, možda će biti dobro."

Mira Banjac se kaje zbog uloge u seriji Bilo jednom u Srbiji
ATA / Antonio Ahel 

Mira Banjac ima i savet za mlade kolege, za koje smatra da treba pažljivije da biraju uloge i projekte na kojima će raditi.

"Imam savet, da. Nemojte toliko da se trošite. Ta trka sa jedne televizije na drugu, to nije dobro. Mora se odabrati šta valja. Treba igrati 70 godina, raditi, kao ja. Mora se misliti na budućnost. Ja sam uvek razmišljala šta da prihvatim, a šta ne", poručila je Mira Banjac mladim glumcima.

Jedno od ostvarenja gde publika trenutno ima priliku da je gleda je i serija "Igra sudbine", čija je četvrta sezona počela sa emitovanjem. Mira u pomenutoj seriji igra lik Gvozdenije Karamatijević, a ekipi se pridružila u prošloj, trećoj sezoni.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / TV SHOWS 

"Postala sam deo ekipe od treće sezone. Scenarista Žarko je insistirao i želeo je da me vidi u svom timu. Rekla sam mu da ne znam da li mogu da se obavežem na tako dugačke staze, s obzirom na moje godine. Tada mi je rekao da on garantuje da su to dugovečne godine i da će to trajati. Prijatno mi je da snimam “Igru sudbine”, jer ja moram da radim. Prvo, ne jurim nikakvu slavu, ni pare, ali ja moram da se osećam da sam korisna. Moram da budem i sa tom mojom glumačkom porodicom, sa kojom sam celog života bila. Kada je moja mama umirala i kada su me pitali šta ću sada da radim jer je moj sin Brana bio mali, ja sam rekla da će mene čuvati glumci. Uvek sam smatrala da su oni moja porodica. Nikada se nisam zamerila nikome i sve je prošlo u lepom prijateljstvu. Gotovo neverovatno je koliko je moja glumačka sudbina prošla sjajno, a koliko je privatni život imao ponora, velikih oscilacija i mojih velikih nesposobnosti za život. Ali sve se to prebrodi. Kada imate snagu i cilj onda kažete: 'Ovo sada traži moju snagu, traži moje osvešćenje i to moram da izguram sama'. Sve drugo imate oko sebe u pozorištu, na filmu, imate dobre ljude i nekako je to uvek zajedničko stvaralaštvo koje se podeli na lep način", rekla je Mira svojevremeno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna