Jana Milić Ilić u decembru će proslaviti 41. rođendan, a već dve decenije živi sa velikim bolom koji nakon smrti majke ne jenjava. Glumica je bez najdraže osobe ostala u studentskim danima, a poslednje trenutke provela je uz majku, koja se borila sa rakom.

"Imala sam dvadesetak godina kada mi je umrla majka. Sve se desilo brzo, imala je rak. To je bila prekretnica u mom životu. Trebalo je da spremam diplomski ispit, niko nije bio tu, sestra je već tada bila u inostranstvu... Mislili smo da nije ništa strašno, dali su pogrešnu dijagnozu. Pošto joj je bilo loše odvela sam je u Sremsku Kamenicu i rekli su da sumnjaju na rak, a onda da je u pitanju poslednji stadijum i eto... Mi smo provele dve i po nedelje zajedno u apartmanu. Ona je uzela krevet, a ja sam spavala sa njom tu, nismo se razdvajale dve nedelje", ispričala je Jana jednom prilikom u emisiji "Balkanskom ulicom".

Majka je, kako je rekla, u pojedinim momentima uopšte nije prepoznavala. Jana je za te dve nedelje bolnicu napuštala samo kako bi otišla da mami kupi novine, a jednog jutra po povratku u sobu majku tamo više nije zatekla.

"Bilo je momenata kada me ne prepozna, kada je mislila da sam Sloba Milošević. Tada sam promenila najviše uloga u životu. U početku sam želela da joj objasnim, ali kad sam videla kako ide, bilo mi je okej da budem i Jerotić i medicinska sestra. Svaki dan sam joj kupovala novine, čitala, i jedno jutro sam otišla po novine i nje nije bilo u sobi", ispričala je glumica tada kroz suze.

Jana će majku zauvek pamtiti po hrabrosti i ponosu, a budući da je danas i sama roditelj, mnogo bolje razume sve majčine brige i žrtve.

"Bilo je dana bez bolova kada je znala da sam ja - ja i to su bili najlepši momenti. Bila je tako hrabra žena, ponosna, inteligentna i tako se držala do kraja! Nikada nisam upoznala osobu sličnu njoj.Ljudi kažu kako se te stvari menjaju, meni je ta bol ista... I sada kada sam i ja postala majka i kada mogu da shvatim neke njene žrtve, savete, postupke, tek sada mogu da se poistovetim", emotivna je bila glumica svojevremeno.

Jana Milić je već 11 godina u srećnom braku sa producentom Mišom Ilićem, sa kojim ima sina Đorđa, a zajedničke fotografije glumice i njenog muža pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/misailic, Instagram/janamilicilic Jana Milić Ilić i Miša Ilić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna