Razvojna displazija kuka je često oboljenje u čijoj osnovi je kompleksan poremećaj razvoja i rasta koštano-zglobnih i mišićno-tetivnih struktura zglobova. Dragana Mirković je zbog toga operisana dva puta, a lekari su još tada naglasili da određene stvari neće moći da radi do kraja života.

Prvu operaciju kuka Dragana je imala kao dete, dok je druga usledila pre šest godina, 2016. godine. Pevačica je tada ponovo završila u bolnici, budući da se situacija pogoršala i da joj je bilo veoma naporno da nastupa, kao i da se otežano kretala.

dragana mirković operisana
Youtube/Printscreen/AmiG Show 

"Problem s iščašenim kukom javio se godinu dana po rođenju, tada sam imala jednu operaciju, ali sam sada morala da odem na drugu i da rešim problem, tačnije, da operišem kuk", ispričala je tada Dragana za "Star".

Nakon operacije se oporavljala u svom domu u Beču, hodala je uz pomoć štaka i svakodnevno vežbala sa fizioterapeutom, a lekari su joj zabranili sedenje na niskoj stolici, sedenje u položaju sa prekrštenim nogama, nošenje tereta, stajanje na operisanoj nozi i naglo prebacivanje težine na nju, ležanje na leđima.

Dragana je jednom prilikom ispričala da su njeni roditelji nakon operacije koja joj je urađena u detinjstvu strahovali da li će ona moći da hoda. Međutim, oporavak je prošao dobro, iako je boravak u bolnici na pevačicu ostavio velike posledice.

dragana mirkovic portret
ATA / Antonio Ahel 

"Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana, budila sam se u strahu, vrišteći. Kada sam jednom prohodala kako treba nisu mogli da me zaustave, da me nateraju da sednem da jedem. Bila sam izrazito nemirno dete", ispričala je ona svojevremeno.

Još fotografija Dragane Mirković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/Dragana Mirkovic Pevačica kojoj bi mnogi pozavideli na životu, uživa u luksuznom odmaralištu, a obožavaocima je pokazala kako se zaista provodi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna