Ivanu Dudić publika svako veče gleda u novoj seriji "Od jutra do sutra", a prethodno je ostvarila zapažene role u ostvarenjima "Ubice mog oca", "Crveni mesec", "Igra sudbine" i mnogim drugim. Međutim, mnogi ne znaju da je Ivanin otac mađioničar, te da se i ona bavila ovim poslom pre nego što je odbrala glumu kao svoj životni poziv.

Iako joj je izvođenje trikova donelo ljubav prema sceni, Ivana je ipak od početka bila sigurna da je njena najveća želja da se bavi glumačkim poslom.

ivana dudic 2
ATA / Antonio Ahel 

"Mađioničarstvo me je možda podstaklo jer sam dosta bila na sceni, pa mi ona nije predstavljala kasnije barijeru. Ono mi je olakšalo taj put, ali sa ovom pameti opet bih pokušala da upišem glumu. Ona je moj životni poziv", ispričala je ona za "Kurir".

Mađioničarske trikove danas više ne izvodi.

"Ne koristim, teško je izdvoditi ih, to je veština koja se uči ceo život, kao i gluma, za koju volim da kažem da je čarolija", objasnila je mlada umetnica.

Ivana na prijemnom ispitu nije imala tremu, ali je svakako, kada je saznala da je položila, bila izuzetno ponosna na svoj uspeh.

"Recimo, na prijemnom za glumu imala sam samo odgovornost, nisam znala u šta se upuštam pa nisam imala tremu. Zapravo sam se spremala za primenjene umetnosti, odsek enterijer. A onda sam odjedanput, nekoliko meseci pre prijemnog, rekla da ću da se spremam za glumu. Bila sam nesnađena, kao Alisa u zemlji čuda, i nisam znala šta postižem time ako upišem akademiju. Toga sam postala svesna čim sam upisala i kada sam videla da su od 380 kandidata primili nas 10. To je veliki uspeh. Jer nisam imala šta da izgubim, gluma je tada za mene bila jedina opcija, mislila sam ili ću je upisati, ili će goreti svet. Bila sam vrlo odlučna, neku su verovali u mene, drugi ne, ali ja sam otišla po svoj san i ostvarila sam ga", zaključila je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna