Ivanu Dudić televizijska publika već nedeljama svake večeri gleda u seriji "Od jutra do sutra", u ulozi glavne junakinje, TV voditeljke Srne Todorović. Iako svog emotivnog partnera nikada nije predstavila javno, ne krije da je zadovoljna i ispunjena, kao i da joj je on najveća podrška što je u glumačkom poslu, smatra, jako bitno.

Glumica je u nekoliko navrata do sada, za potrebe različitih projekata, snimala izazovne scene, a njen izabranik se, kako kaže, dobro nosi sa svim izazovima koje podrazumeva njen posao.

"Sigurna sam da nijedan partner to ne podnosi normalno, bilo ženski ili muški. I to objektivno prelazi granice običnog posla. Glumački posao nije običan, normalan posao, kakav mnogi rade. Međutim, svako ko pristane da bude s glumcem ili glumicom, pristaje na tu vrstu slobode, uslovno rečeno, jer to nije nešto što bih ja uradila sada ovde, nego uradim zato što je tako napisano u scenariju i pre toga sam se dogovorila s rediteljem kako to treba da izgleda i koliko treba da se vidi. Tako da mislim da sve može uz razgovor da se reši", iskrena je bila Ivana za "Alo".

Na pitanje da li je glumcima zbog toga potrebno veće samopouzdanje, Ivana kaže da smatra da je mnogo lakše odglumiti slobodne scene, nego teške dramske momente.

"Možda ja nisam merodavna da odgovorim na to, ja to posmatram kao moj posao za koji sam se odlučila. Poziv glumca je naprosto ekstrovertan i eksplicitan. Ja dajem vama sebe u svim mogućim i nemogućim okolnostima, situacijama, emocijama. Možda mi je čak i teže da vam se ogolim emotivno, nego da vam se ogolim fizički. Ljudi to skidanje uvek površno shvataju. Mnogo je teže odraditi neku dramsku scenu i približiti muku nekog junaka nego se skinuti pred kamerama", rekla je glumica za pomenuti medij.

Glumci neretko menjaju svoj izgled zbog likova koje tumače - mršave, goje se, briju glavu, pa ni Ivana ne bi imala problem sa takvom vrstom transformacije, ukoliko bi smatrala da je uloga vredna toga.

"Isto je kao sa obnaživanjem. To se radi zbog glume. Brijanje, debljanje, mršavljenje, sve je stvar našeg posla. Ako je opravdano i nije urađeno tek da bi se uradilo, onda je normalno. Recimo, kolega Aleksandar Radojičić se zbog uloge u filmu "Bićemo prvaci sveta" ugojio 20 kilograma, tako da je to u opisu našeg posla", zaključila je Ivana Dudić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna