Saša Popović se i danas seća najmanjih detalja sa čuvenom baba-Vangom, do  koje su on i Lepa Brena uspeli da dođu kada je grupa "Slatki greh" gostovala u Bugarskoj. Na susret sa proročicom se čekalo tada i po godinu dana, a i duže, ali su Sale i Brena primljeni istog dana kad je trebalo da održe koncert.

"U startu nisam imao mnogo poverenja u to što će da nam kaže", ispričao je Saša u emisiji "Premijera vikend ekskluziv". "Hteo sam čak da je prevarim, ali nisam u tome uspeo. Evo kako... "

"Čim smo ušli i seli, rekla mi je da skinem naočare. A ja odgovorim kako ne nosim naočare, prosto sam hteo nešto da proverim", priča kreativni direktor "Granda". "Ona se skoro naljuti na mene i kaže - `skini naočare ili ću te sad izbaciti odavde`. I ja skinem naočare i slušam šta će da mi kaže."

"Sve što mi je rekla se obistinilo. Na početku je kazala vrlo precizno - `imaš 37 godina i otac ti je poginuo u saobraćajnoj nesreći", priča Saša kojeg su Vangine izjave šokirale. "I te papire što si napravio, dobro si to uradio, ali ti ćeš to zanemariti", prepričava nekadašnji vođa "Slatkog greha". "I to je bilo tačno, tada sam u Beču napravio papire i pokazalo se da mi nisu toliko važni."

Kad mu je najavila kako će naredne godine prestati sa radom njegova grupa, bili su u šoku i on i Brena. I zaista, 1991. godine, kad je počeo rat, ova grupa se najpre raspala. "Brena nije pevala nekoliko godina", priča Saša. "Meni je baba-Vanga najavila da ću nastaviti da se bavim muzikom i čak i ja da pevam, na šta se Brena smejala. A pokazalo se da je i to istina."

Lepa Brena
ATA / Antonio Ahel 

Saša je nekoliko godina živeo od kompozitorskog rada i to mu je dobro išlo. "Snimio sam četiri albuma i od zarade uspeo da kupim kuću na Bežanijskoj kosi", priča sada vrlo situirani muzičar. I na njegovo glavno pitanje - kad će se oženiti - Vanga je dala tačan odgovor. Najavila mu je da ženidbe neće biti bar još šest-sedam godina, a Suzanu je Sale upoznao 1996. godine. 

Danas oni žive u srećnom braku, Saša ulazi u biznis sa nekretninama i u zgradi koju počinje da gradi već je kupio stan za sina i ćerku. Na kritike kako ima mnogo novca i luksuzne automobile, on odgovara: "Nemam još mnogo vremena da uživam u tim autima, a već dugo radim." On računa da je zaslužio i da se malo "vozika" kako kaže, jer mu je ostalo još 18 godina života.

"Vanga mi je rekla da ću umreti u 86. godini", otkriva Saša, "a sve što mi je rekla je pogodila. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna