Prošlo je godinu dana otkako je preminuo pevač Marinko Rokvić. Tim tužnim povodom njegovi najmiliji okupili su se danas na Bežanijskom groblju kako bi mu održali pomen. Sin pevača, Nikola Rokvić kaže da Marinka spomnju svaki dan.

"Bio je divan roditelj, dobar uzor, kada bilo potrebe strog otac. Pamtiću ga u najlepšem mogućem smislu. On je za sobom ostavio mnogo pesama, ali izdvojio bih 'Polomio vetar grane'. Svakodnevno ga spominjemo i mislimo na njega, da mogu da ga vidim rekao bih mu da ga volim. Zvao me je uvek 'Majkane moj'. Trudiću se da decu naučim pravim porodičnim vrednostima, kakve je on preneo na mene. On je bio jako emotivan čovek sa pravim načelima. Moj otac je imao širinu za sve ljude, čime god se oni bavili, svima je pristupao na isti način. Dosta je humanitarno pevao, imao je snage za sve", rekao je Nikola.

Podsetimo, Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u 68. godini, nakon što je vodio bitku sa rakom pankreasa. Pevaču je bolest otkrivena slučajno.

simptomi raka pankreasa
ATA / Antonio Ahel 

Pevač je otišao na kontrolni pregled i na skeneru ništa nije izgledalo toliko strašno.

"Međutim, kada je urađen rez, lekari su videli da je već otišlo sve predaleko", ispričao je Nikola Rokvić za Story. "Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko meseci. On je uspeo godinu dana da poživi", rekao je Marinkov sin.

"Nije nijednom zakukao, a to je izraz čojstva i ono je veće od junaštva. Zaštitio nas je od svoje patnje i bola ne govoreći nam koliko mu je teško. Sve smo uradili što smo mogli, i on isto, ali protivnik je bio mnogo jači. Verujem da je moj otac sada na nekom lepšem mestu", kaže Nikola.

Fotografije sa pomena Marinka Rokvića pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Pomen Marinku Rokviću

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna