Izbor Rišija Sunaka za premijera Velike Britanije bacio je novo svetlo i na njegovu suprugu Akšatu Marti koja je, kako kažu, bogatija i od kralja Čarlsa. Bogatstvo zgodne Indijke je, najvećim delom, porodična zasluga.

Ona dolazi iz vrlo imućne familije koja i dalje živi u Indiji. Njen otac Narajana Marti je poznat pod nadimkom "Bil Gejts Indije", jer je osnovao kompaniju koja je pravi tehnološki gigant u ovoj zemlji, a evo kako je ona dosegla zvezde...

Akšata je studirala ekonomiju i francuski jezik na jednom privatnom koledžu u Kaliforniji, a zatim stekla i diplomu na jednoj modnoj školi. Poslovnu administraciju je završila na prestižnom univerzitetu Stenford. Upravo tu je i srela Rišija Sunaka, koji je uspeo da dođe zahvaljujući stipendiji.

Kad su se venčali, četiri godine kasnije, na tradicionalnoj, dvodnevnoj svadbi, Rišak je bio zahvalan što je Akšata dala šansu "jednom niskom momku sa rancem na leđima". Ona se kratko bavila kreatorskim poslom, a zatim je s mužem osnovala kompaniju za ulaganja.

risi sunak aksata marti 0719593235.jpg
Profimedia 

Radila je, do nedavno, i kao direktor jednog lanca fitnes klubova, a vezu s modom je održala kao menadžer luksuznog muškog brenda. Uprkos tome što je, tokom političke kampanje svog muža, istakla kako porez plaća u Velikoj Britaniji bez obzira na to gde stekne zaradu, javnost kritički prati svaki njen potez.

Tako su je kritikovali kad se pojavila u skupocenim "prada" cipelama i prošetala kroz šut u obilasku jedne građevine ovog leta. U jeku krize, porodica Sunak je odlučila da za izgradnju bazena potroši više od 400.000 funti što niko nije gledao blagonaklono. Pritom, kuća u Ričmondu gde je on napravljen je samo jedna od brojnih nekretnina Rišija i njegove supruge. 

aksata marti 0727481757.jpg
Profimedia 

Premijer živi sa ženom i dve ćerke u centru Londona, u Kensingtonu, imaju kuću za rođake koji dolaze u posetu u Čelziju, kao i penthaus u Kaliforniji, u mestu Santa Monika.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna