Svestrana umetnica, glumica Katarina Žutić, ovih dana ima mnogo razloga za osmeh i sreću. U periodu pandemije korona virusa počela je da slika, uglavnom minijature u tehnici akvarela, a sada je otvorena njena prva samostalna izložba "Moja klimatska meno / promena" u Galeriji Doma kulture Srbobran.

Katarinu je, naravno, među prvima podržala njena majka, proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković, koja je ovom prilikom neke od Kajinih radova videla prvi put.

Katarina Žutić, koja će sledeće nedelje proslaviti 50. rođendan, ispričala je da je slikanje njena velika ljubav, te da je to nešto čime bi volela da se bavi kada se bude penzionisala kao glumica.

Rođendanski broj magazina Lepa i srećna
Strahinja Aćimović 

"Moje slike predstavljaju pejzaže prirode i one jednostavno svedoče koliko je priroda bitna u našim životima. A mi je uporno ignorišemo. Ja sam danas žena u zrelim godinama i normalno je da razmišljam šta ću kad odem u penziju. Slikanje mi je nekako najprivlačniji angažman za moj budući život. I otuda naslov u kome je menopromena. Klimatska promena na koju želim da obratim pažnju, i moja menopauza koja mi predstoji. Tako sam izabrala ovu umetnost koja podrazumeva ne usamljenost, već osamu koja mi mnogo znači. Prošlo je vreme izlazaka, ludovanja, sada mi prija da budem u prirodi, da se bavim formom, bojama... Ovo je moj divni novi, rekla bih trajni hobi", rekla je glumica za "Kurir".

Neposredno pred otvaranje izložbe, Katarina je u intervjuu za magazin "Lepa&Srećna" govorila o tome koliko uživa u učenju novih stvari i usavršavanju na različitim poljima.

"Mislim da je najvrednija stvar u životu potreba za sopstvenim usavršavanjem, to je nešto što nema granice, uvek možemo biti bolji od onoga gde smo trenutno. Naravno, to je dosta uopšteno, ali zaista verujem da je tako. Recimo, izložba koju spremam, za mene je potpuno neistražen teren, ja u tome nemam iskustva, ali me raduje da učim i stičem iskustvo koje će me oformiti u daljem životu. Takođe, mislim da je to eliksir mladosti - ako neprestano učimo nešto novo, ne zaboravljamo kako je to biti dete i tako podmlađujemo duh", rekla je tom prilikom glumica.

Još fotografija Katarine Žutić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Miroslav Milić Nemanja Aćimović i Katarina Žutić imaju neobičnu ljubavnu priču

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna