Kornelije Kovač preminuo je 13. septembra i iza sebe je ostavio tri ćerke i neutešnu suprugu Snežanu. U braku su bili punih šest godina, a njegov odlazak ostavio veliku prazninu.

"Ne znam da li je bilo suđeno da završi na ovakav način. Još ne verujem da ga nema. Beskrajno mi je zbog toga žao jer je bio veliki borac, čak i u bolesti. Mnogo je voleo život i radovao se svakom danu. Nije mi jasno kako je dobio virus kovida kad smo se, otkako je počela pandemija, veoma čuvali. On posebno, čak ni đubre nije išao da baci bez zaštitne maske. Izbegavali smo gužve i veće skupove upravo iz tog razloga. Kad sam u januaru dobila koronu, spavao je sa mnom u istoj sobi, nije želeo da se razdvajamo i ništa mu se nije dogodilo", rekla je Snežana koja žali što nije uspela ni da se oprosti od supruga.

"Dve i po nedelje proveo je u kovid-bolnici u Batajnici i čak nije bio na kiseoničkoj potpori. U međuvremenu zarazio se bolničkom bakterijom klostridijom. Iz Batajnice smo ga prebacili u jednu privatnu kliniku, počeo je da se oporavlja i ponadala sam se da će se izboriti. Lavovska borba lekara, koji su davali sve od sebe, bila je uzaludna, preminuo je posle sedam dana, rano ujutru 13. septembra. Nisam uspela ni da se oprostim sa njim. Trebalo je toga dana da odem na intenzivnu negu, a dan ranije razgovarali smo preko video-poziva, rekla sam mu da ću sutradan doći da ga obiđem i odgovorio mi je slabim glasom: 'Obavezno'. Bio je to naš poslednji razgovor", ispričala je za "Gloriju" Snežana koja je Kornelija upoznala nenadano, na Sajmu knjiga.

"Bilo je to drugog dana Sajma knjiga, negde pred kraj radnog vremena. Već malo umorna pomislila sam što bi bilo lepo da se pojavi Kornelije Kovač. Podigla sam glavu i ugledala ga. Uplašila sam se, prvi put u životu, svojih želja. U tom trenutku nikakvih razloga nisam imala da od svih ljudi na planeti pomislim baš na njega. Znala sam ko je on, i to je bilo sve", ispričala je Snežana jednom prilikom u intervjuu za "Gloriju".

Prva i druga žena Kornelija Kovača
Instagram / aleksandrakovac 

"Pričali smo kao prijatelji koji se dugo nisu videli, pa su se ponovo sreli i sad pretresaju šta im se u međuvremenu izdešavalo. Neposredno, otvoreno, toplo. Bata je čak bio stidljiv, iako je iskusan čovek, a meni je to prijalo. Na povratku kući pitao me je može li da mi greje ruku, i to me je oduševilo. To su neke sitnice koje su se davno izgubile, a svaka devojka ih i danas voli", ispričala je Snežana  i prisetila se njihovog venčanja.

"Izabrali smo 22. mart 2014. godine. Tog dana su bili Mladenci, ali mi smo slučajno došli do tog datuma. Bata je i ranije predlagao da pređem kod njega, ali sam ga zamolila da sačekamo da moj sin upiše fakultet i da kćerka završi studije. Bilo mi je važno da se oni osamostale, da postanu zreli ljudi. Činu venčanja prisustvovale su Batine kćerke i njegov brat Mihajlo sa porodicom, moja deca, Batini kumovi sa prvog venčanja, kao i moja kuma sa kćerkom, naši kumovi", ispričala je Snežana Kovač, sa kojom je Kornelije ostao do smrti.

Još fotografija Kornelija Kovača pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Stefan Tomašević, ATA / Antonio Ahel Kornelije Kovač

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna