Prva supruga Kornelija Bate Kovača bila je Spomenka Kovač, poznati tekstopisac i scenarista. Za kompozitora se udala veoma mlada, sa nepunih 20 godina, u braku su dobili tri ćerke - Aleksandru, Kristinu i Anju. Zajedno su i poslovno sarađivali, te stvorili neke od najvećih hitova poput "Ti si mi u krvi" Zdravka Čolića i "Zlatni dan" Bisere Veletanlić.

"Ne mogu da kažem da mi porodica smeta, jer sam svesno hteo da imam porodicu, ženu, decu, i u tome vidim smisao života. Ali za stvaraoca sređen porodični život nije uvek dobar. Umetnik, da bi dobro stvarao, ne sme da ima sve savršeno sređeno - bilo u porodici, ili bar da bude nezadovoljan u sebi samom. Ne sme da mu sve štima, bar ja tako mislim", govorio je Kornelije svojevremeno.

Spomenka Kovač preminula je 2005. godine, u 54. godini, od posledica opake bolesti - raka grlića materice. Nekoliko godina pre toga, Kornelije i ona su se razveli.

"Moja supruga Spomenka, koja je nažalost umrla mlada, pisala je takve tekstove da bih se zaledio. U početku sam mislio dobar je tekst i nisam išao dalje od toga. Međutim, kada sam njoj slao jednu pa drugu kompoziciju, ona je na melodiju pisala pesme. Kada sam to pokušao s drugim tekstopiscima, nije uspevalo tako dobro. Moja bivša supruga je imala osećaj za melodijsku liniju, za dinamiku koju sam stvarao, generalno je sjajno reagovala na melodiju i harmoniju koju sam stvarao. Sve što je pisala bilo je sjajno", rekao je Kovač jednom prilikom za "Gracija.me".

Nakon razvoda i Spomenkine smrti, Kornelije Kovač ponovo je pronašao ljubav. Drugi put se oženio 2014. godine, suprugom Snežanom koju je upoznao deceniju ranije. Upoznali su se slučajno i nenadano, na Sajmu knjiga.

"Bilo je to drugog dana Sajma knjiga, negde pred kraj radnog vremena. Već malo umorna pomislila sam što bi bilo lepo da se pojavi Kornelije Kovač. Podigla sam glavu i ugledala ga. Uplašila sam se, prvi put u životu, svojih želja. U tom trenutku nikakvih razloga nisam imala da od svih ljudi na planeti pomislim baš na njega. Znala sam ko je on, i to je bilo sve", ispričala je Snežana jednom prilikom u intervjuu za "Gloriju".

kornelije kovac aleksandra
Instagram / aleksandrakovac Kornelije Kovač sa drugom suprugom Snežanom i ćerkom Aleksandrom

Iako su se tada upoznali i razmenili brojeve telefona, prvu kafu popili su nakon mesec dana.

"Izašli smo u jedan lep restoran na Adi Ciganliji. Bio je već novembar, jezivo hladan", ispričao je svojevremeno Kornelije za pomenuti magazin, a Snežana je dodala:

"Pričali smo kao prijatelji koji se dugo nisu videli, pa su se ponovo sreli i sad pretresaju šta im se u međuvremenu izdešavalo. Neposredno, otvoreno, toplo. Bata je čak bio stidljiv, iako je iskusan čovek, a meni je to prijalo. Na povratku kući pitao me je može li da mi greje ruku, i to me je oduševilo. To su neke sitnice koje su se davno izgubile, a svaka devojka ih i danas voli."

Snežana Kovač priznala je da se na početku njihove veze premišljala da li radi pravu stvar.

"Ubrzo smo počeli da se zabavljamo, ali u početku je bilo manjih oscilacija, dešavalo mi se da dolazeći kod njega stanem na pola stepeništa i pitam se šta ja radim tu? Ipak, s vremenom smo postajali sve bliskiji i na kraju smo spoznali da ne možemo dalje jedno bez drugog", rekla je ona.

Venčali su se 22. marta 2014. godine u jednom beogradskom restoranu, u prisustvu porodice, kumova i najužeg kruga prijatelja.

"Izabrali smo 22. mart 2014. godine. Tog dana su bili Mladenci, ali mi smo slučajno došli do tog datuma. Bata je i ranije predlagao da pređem kod njega, ali sam ga zamolila da sačekamo da moj sin upiše fakultet i da kćerka završi studije. Bilo mi je važno da se oni osamostale, da postanu zreli ljudi. Činu venčanja prisustvovale su Batine kćerke i njegov brat Mihajlo sa porodicom, moja deca, Batini kumovi sa prvog venčanja, kao i moja kuma sa kćerkom, naši kumovi", ispričala je Snežana Kovač, sa kojom je Kornelije ostao do smrti.

Još fotografija Kornelija Kovača pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Stefan Tomašević, ATA / Antonio Ahel Kornelije Kovač

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna