Bitka sa zavisnošću od interneta je nešto sa čim se suočavaju mnogi roditelji, pa i Ljubinka Klarić, glumica koju trenutno gledamo u hit seriji "Klan" u ulozi Cvete. Njen muke sa sinom Konstantinom počinjale su tokom letnjih raspusta, kad je provodio i po osam sati dnevno pored kompjutera. Tako je dete postalo zavisno od video igara.

"Sve vreme je bio razdražljiv", ispričala je glumica za Hit. "Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog", priča ona. iskrena je glumica.

Ljubinka je odlučila je da poveri svoje probleme psihologu, tako da Kosta trenutno ide na odvikavanje. "Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete!", objašnjava Ljubinka. "Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog", kaže ona.

ljubinka klaric.jpg
Kurir / Zorana Jeftić 

Po njenom mišljenju, deca provode mnogo vremena ispred kompjutera jer tako beže od stvarnosti. Zato svim roditeljima koji imaju sličan problem savetuje da obavezno potraže pomoć stručnjaka.

"Igrice su posledica, a ne uzrok. Na primer, kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako."

Ljubinka nije, kako kaže, ni majčinski ni porodičan tip žene. "Kostu sam dobila kada sam imala 31 godinu. Nikad pored njega nisam želela još jedno dete. Ne znam da li će ovo da zvuči loše, ali nisam ljubitelj dece. Oduvek me je frustriralo stvaranje porodice, kuvanje, da podižem decu i budem u raznim Vajber grupama sa roditeljima", iskrena je glumica.

ljubinka klaric 3.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Kosta je moj dragulj i sasvim mi je dovoljan. Ne znam da li bih pored njega mogla da volim drugo dete kao što volim njega. Bio je zahtevan kao beba i osećala sam se kao da sam rodila tri sina, a ne jednog. Ipak, smatram da sam dobra majka. Često majke koje nisu majčinski tip, poput mene, budu mnogo bolji roditelj od žena koje to jesu", tvrdi Ljubinka.

Više Ljubinkinih slika pogledajte u našoj galeriji!

ATA / Antonio Ahel Glumica kaže da ne želi više dece...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna