Kako u kraljevskoj palati stvari zaista funkcionišu javnost može samo da nagađa. Odlazak Megan i Harija iz okrilja porodice otvorio je Pandorinu kutiju, i postalo je jasno da nije sve bajkovito, kako može da se učini običnim smrtnicima. Brojne su i knjige koje se bave ovom uvek zanimljivom temom, a informacije onih koji su nekada radili za britansku kraljevsku porodicu, uvek se dočekuju sa posebnom pažnjom.

Brojne zanimljivosti prikazane su i u seriji "Kruna", od međuljudskih odnosa, do stvari bez kojih je život u dvoru nezamisliv. Jedna od najvažniih je i crvena kutija kraljice Elizabete. U seriji je predstavljena jedna zanimljiva anegdota u kojoj kraljici Elizabeti, njen otac kralj Džordž pokazuje kako da otvori i koristi ovu važnu kutiju.

Skreće joj pažnju da je otvara naopačke i da gleda dokumenta koja su u njoj odozdo prema gore, jer oni koji stavljaju dokumenta u kutiju ponekad “kriju” informacije od vladara, i one najvažnije pokušavaju da sakriju na samo dno. Iako nije potvrđeno da li  se ovo zaista dogodilo, zna se da se crvena kožna aktovka koristi za prenošenja depeša vlade monarhu. 

Crvena kutija kraljice Elizabete
Profimedia 

Iako doba digitalizacije može da pošalje crvene kutije u prošlost, kraljica Elizabeta im je ostala verna sve do smrti. Iako je jasno da je crvena kutija simbol odnosa monarha i vlade, nije poznato ko pakuje dokumenta u nju.

Nakon kraljičine smrti, ekskluzivno pravo da zna sadržaj crvene kutije ima samo kralj Čarls.

Sahrana kraljice Elizabete bila je najveća u istoriji, a fotografije sa ovog važnog dogašaja pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete II

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna