Budući da je već godinama poznato televizijsko lice, mnogi i ne znaju da je voditeljka Irina Vukotić po profesiji zapravo profesorka srpskog jezika i književnosti.

U Užicu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a potom došla u Beograd, gde je diplomirala na Filološkom fakultetu.

"Moje odrastanje je bilo vrlo zanimljivo i uzbudljivo, puno ljubavi i razumevanja. Radoznala sam po prirodi, volela sam da se oprobam u mnogim aktivnostima. Pred upis na fakultet moja razmišljanja su išla od srpskog jezika i književnosti, preko psihologije, do FDU. A književnost je ljubav od najranijeg detinjstva. Tu ljubav u mene su utkali moji roditelji, ali i deda, koji je čitao sve, od "Belog Cigančeta" do Tolstoja i Dostojevskog. Moja mama je uvek najradije odvajala novac za knjige. Toliko ih imam od nje s posvetom da mi je to pravo malo blago, naročito otkad je nema", ispričala je Irina za magazin "Lena".

decko irine vukotic
ATA / Antonio Ahel 

Voditeljka je ponosna mama devojčice Iskre, koja je nedavno proslavila 14. rođendan, a interesovanja su joj usmerena ka umetnosti.

"Iskra isijava radost, ima dosta interesovanja, ide na glumu, svira bubnjeve i ima bend 'Polomljeni čiviluk', tako da nam je puna kuća dece, malih umetnika. I mene podmlađuje i raduje ta njihova energija", rekla je Irina.

Najviše voli da slobodno vreme provodi sa porodicom, ali priznaje da preferira da organizuje odlazak u kafanu na ručak, nego da kuva.

"Ako treba da se kuva i sprema, zna se da tad idem u goste, haha. Ako treba da se organizuje dobar restoran, svirka ili kafana, tad se svi prepuste meni. Vezana sam za porodicu i volim zajedničko provedeno vreme", iskrena je bila voditeljka, koja je ove godine napunila 46 godina.

Oduvek je važila za zgodnu, lepu i negovanu damu, a sada otkriva da se tajna njenog dobrog izgleda krije u pozitivnom stavu, iako je, uz to, i fizički aktivna.

"Moja majka je "krivac" jer je utkala u mene zadatak da budem borac. Uvek nađem razlog za osmeh i sreću, pa i u teškim trenucima radim na sebi, posvetim se detetu, ne ogovaram, ne kukam na sve i svakog i mislim da sve to utiče i na stav i na izgled. Uvek sam volela da sam aktivna. Vozim bicikl, idem na pilates, ali hvala genetici u onim periodima kada se ulenjim", zaključila je ona za pomenuti magazin.

Još fotografija Irine Vukotić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/irinavukoticc Irina Vukotić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna