Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vas prepoznaju po parfemu ili da nota na koju mirišete druge asocira i na vas, ali i na određene događaje i situacije.

Parfem nas neretko čini prepoznatljivim, a svi želimo da nam se miris što duže zadrži na koži, zbog čega nije na odmet znati određene trikove.

Pre svega, parfem treba nanositi na golu kožu, a ne nakon što se obučete. Veoma je važno "gađati" pulsne tačke i zbog toga je parfem najbolje nanositi na unutrašnjost laktova, unutrašnji deo kolena, grudi i bočne strane vrata. To su delovi tela koji su prirodno topli i vlažni, a toplota tela će aktivirati naneti miris tokom dana kao prirodni difuzor.

Dodatni trik jeste nanošenje hidratantnog mleka za telo. Kada se istuširate i dobro osušite, nanesite hidratantni losion na telo, a kada ga koža upije, naprskajte parfem. Parfem će se mnogo bolje vezati i duže će se zadržati na koži koja je hidrirana, meka i glatka.

Dnevni i večernji parfemi se nanose na različite načine - večernji traju kraće i najbolje ih je nanositi na vrat ili blizu vrata. S druge strane, parfemi za dnevnu varijantu oslobađaju mirise postepeno, pa se savetuje da ih stavljamo na mesta poput kukova ili kolena, jer će na taj način miris biti ravnomeran i neće biti prejak.

Parfem prilikom nanošenja uvek treba držati na oko 20 centimetara od tela i ne treba ga utrljavati u kožu.

Ono što često brine i dame i jači pol jesu neprijatni mirisi kojima smo izloženi tokom dana, a koji se često pomešaju sa parfemom - poput onih iz kuhinje, ali i neprijatnog mirisa koji se zadržava nakon konzumiranja cigareta.

I za to, naravno, postoji rešenje, poput alternativa pušenju cigareta kao što je IQOS.

Kod korišćenja IQOS-a nema bojazni od neprijatnih mirisa kao kod pušenja cigareta, budući da ovaj uređaj ne proizvodi duvanski dim, već paru koja se ne zadržava u prostoru, a samim tim ni na koži, na kosi, ni na odeći.