Kraljicu Elizabetu retko smo viđali bez njenih ljubimaca korgija i konja, krune, a od jedne stvari se nikada nije odvajala.

Tašna sa potpisom brenda "Launer" bila je neizostavni deo svakog njenog autfita. I tokom susreta na najvišem državnom nivou, ali i kada je provodila vreme sa praunucima. U seriji "Kruna" kraljicu je glumila Olivija Kolman i pokazala je da torba nije bila samo dodatak za imidž i javnosti. Redovno ju je nosila u Bakingemskoj palati, ali i dok se odmarala na sofi.

"Jednom mi je rekla da se ne oseća obučeno ako nema torbu. Najviše je volela modele koje može da otvori, a da ih ne skida sa ruke. Uvek je bila praktična žena", rekao je Džerald Bodmer, CEO kompanije  "Launer" 

Godine 1991. kraljica je posetila fabriku da vidi kako se izrađuju njene omiljene torbice. Svaka je ručno rađena i potrebno je oko osam sati za izradu, pa cena od 2.376 dolara ne čudi.

Torba kraljice Elizabete
Profimedia 

U torbi je Elizabeta II nosila sve što joj je bilo potrebno: malo ogledalo, ruž, maramice, naliv pero... Inače, torbice su kraljici bile mnogo više od modnog dodatka. Ona je uz pomoć njih komunicirala sa osobljem - torbicu je prebacivala iz ruke u ruku kada više nije želela da razgovara, stavljala je na sto kada je želela da napusti događaj, a kada ju je spuštala na pod tražila je da je dvorsko osoblje "spasi" od sagovornika na suptilan način.

Kraljica je sahranjena u ponedeljak, 19 septembra fotografije sa veličanstvene ceremonije pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete II

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna