Svet se oprašta od kraljice Elizabete Druge koja je preminula u 97. godini i svi se slažu da je njenim odlaskom završena jedna era. Bila je najdugovečnija vladarka u Velikoj Britaniji, a na prestolu je provela punih 70 godina. Bila je staložena, tolerantna i imala je veliku strast od detinjstva, konje i pse.

Životinje je obožavala još dok je bila devojčica, a korgijima je bila okružena celog života. Za 18. rođendan dobila je korgija Suzan, od koje se nije razdvajala čak ni na medenom mesecu sa princom Filipom. Voljena Suzan je sa njom provela mnoge godine, a napustila ju je kada je kraljica imala 32.

"Uvek sam strahovala da ću je izgubiti ali sam zahvalna što je njena patnja bila toliko milosrdno kratka", oprostila se kraljica od voljenog psa koji je sahranjen na groblju kućnih ljubimaca u Sandringemu. Kraljica je nastavila da poseduje korgije tokom celog života, a zvala ih je "devojčice" i "dečaci".

Kraljevska biografkinja Peni Džunor u svojoj knjizi je napisala da je kraljica bila stidljiva i da su joj psi bili način da se zbliži sa drugim ljudima. 

"Ako situacija postane prekomplikovana, kraljica će bukvalno samo da izađe i povede pse sa sobom. Priča se da su princu Endrjuu bile potrebne tri nedelje da se probije od pasa kako bi saopštio majci da je njegov brak sa Sarom Ferguson u krizi", piše ona.

Kraljica je uzgajala pse, ali nije prodala nijedno štene. Kada bi joj umrli najmiliji, ona bi usvajala njihove pse. U svom dom primila je tri korgija Kraljice majke 2002. godine, i još jednog koji je pripadao njenom bivšem glavnom čuvaru lovišta u Vindzoru, Bilu Fernviku.

Profimedia Kraljica Elizabeta obožavala pse i konje

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna