Mirka Federer jedna je od najuticajnijih žena u Švajcarskoj, a za Rodžera Federera  apsolutno najvažnija žena na svetu To je sportski as pokazao još jednom, i to kada se oprostio od profesionalnog tenisa.

"Posebno želim da se zahvalim svojoj neverovatnoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživela svaki minut. Ona mi je pomagala da se zagrejem pre finala, gledala bezbrojne mečeve, čak i kada je bila u osmom mesecu trudnoće, i trpela moju šašavu stranu preko 20 godina“, napisao je Federer koji je svoju životnu ljubav upoznao u Sidenju 2000. godine.

Njihovom prvom susretu kumovali su švajcarski olimpijci. Rvač Ludvig Kung ispričao je da su svi znali da se Rodžeru sviđa Mirka, i kako bi im pomogli da se bolje upoznaju zaključali su iz zajedno u sobu. Mirki se Federer u početku nije dopao, a on je u intervjuu koji je dao Gardijanu 2016. godine ispričao da je smatrala da je suviše mlad za nju.

"Tako si mlad“, rekla je kada ju je prvi put poljubio, a on je odgovorio da ima osamnaest i po godina, na šta je Mirkin komentar bio: "Okej, ti si beba.“

Ljubavna priča Rodžera Federera i Mirke
Profimedia 

Mirka i Rodžer su izgovorili sudbonosno "da" 2009. godine, a njihova ljubav krunisana je sa četvoro dece, devojčicama Milom i Šarlen i sinovima Leom i Lenijem.

Rodžer je svojevremeno priznao da je bi se zbog Mirke odrekao tenisa jer mu je važno da ona bude zadovoljna.

"Kada Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati", rekao je tada.

Pogledajte još fotografije Mirke i Rodžera u galeriji ispod.

Profimedia Ljubavna priča Rodžerka Federera i Mirke

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna