Proslavljeni kompozitor Kornelije Bata Kovač preminuo je 13. septembra, a sahranjen je četiri dana kasnije na Novom groblju u Beogradu. Iza sebe je ostavio ćerke Aleksandru, Kristinu i Anju, a Kristina, koja od 2019. godine živi u Stokholmu, se nakon sahrane zajedno sa ćerkom Tarom i izabranikom Danijelom vratila u Švedsku.

"Stigla kući, u Stokholm. Protekli dani bili su maglovit, zamršeni splet groznih osećanja i osećaja - tuge, očaja, žala, stresa, frustracije, nepravde, i na kraju, povezivanja činjenica u vrlo jasnu pretpostavku onoga što me čeka, što mi se sprema. Sve je jasno, kristalno. Ono čemu ću se ja posvetiti je tugovanje za tatom, jer u tome sam jako dobra - tuge se nikada nisam plašila i od nje nikada nisam bežala, a ona će mi pružiti trenutke provedene sa njim u duši, u sećanju, potrebno mi je to sad", počela je svoju objavu na društvenim mrežama Kristina.

"Posvetiću se i tome da svoj život usmerim na pravu stranu, ka muzici i stvaranju, koliko god mi to moja stvarnost dozvoli, tako da dostojno nastavim njega i njegovu umetnost... Posvetiću se i izvođenju njegove jedine, talentovane unuke na pravi put, uz mnogo ljubavi i podrške, na nju je bio izuzetno ponosan. Ono što sigurno neću raditi je patiti i kukati nad prestrašnim, nedostojnim stvarima za koje su ljudi sposobni, za koje slutim da su već neko vreme bile u pogonu, a tek dolaze. Ne, sa njima ću prosto, kao svaka jaka žena i borac, morati da se borim. Srčano, snažno i do kraja. Jer ja sam ćerka svoje mame i ćerka svoga tate. I te kako", zaključila je kantautorka.

U komentarima su se nizale reči podrške, a mnogima je privukao pažnju jedan koji se odnosio na Kristininu stariju sestru Aleksandru. Njih dve godinama nisu u dobrim odnosima, a nije ih pomirila ni očeva smrt, te su mnogi primetili da je Aleksandra u svojim objavama pominjala samo najmlađu sestru Anju.

"Pitam se kako je moguće da te Aleksandra i u ovakvoj situaciji nije udostojila ničega osim poruke prezira, kao da ne postojiš, nema te u njenim iskazima, kao da nema empatiju. Mnogo mi je žao što bilo ko prolazi kroz tako nešto. Saučešće i podrška", napisala je Kristini ispod objave jedna pratiteljka, nakon čega je Kristina 'lajkovala' njen komentar.

Sahrana Kornelija Kovača
Ata/Antonio Ahel/Nenad Kostić 

Iako sestre Kovač nikada nisu otkrivale mnogo detalja o svom odnosu i sukobu, Kristina je 2014. godine dala jednu od retkih izjava o Aleksandri.

"Ja sam najbližu sestru izgubila 1996. godine. Ona je mene izgubila danas. Žao mi je, milion puta sam se pokajala što sam je ikada povredila grubim rečima i stavovima na temu njenog odabira životnog partnera. Znam da joj se ne sviđam. Ne sviđa joj se što sam rodila dete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidelo što sam se udala, a onda što sam se razvela, što sam se ugojila, što ne čuvam ljubomorno ugled koji moja porodica ima. Otkako se rodilo, skoro pet godina, moje dete nije imalo tetku, pa je onda šest meseci imalo, a sada opet nema", rekla je tada Kristina Kovač.

Fotografije sa sahrane Kornelija Kovača možete pogledati u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Kornelije Kovač sahranjen u Aleji zaslužnig građana na Novom Beogradu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna