Merima Njegomir napustila nas je tiho, a za njenu bolest znali su samo najbliži. U novembru prošle godine izgubila je tešku borbu sa rakom pankreasa, a samo tri meseca ranije održala je solistički koncert.

Slavna pevačica iza sebe je ostavila četvoro dece - ćerke Ljubicu, Jelenu i Milicu i sina Marka, a njena najstarija naslednica Ljubica sada se prisetila jednog događaja, po kojem će svoju majku uvek pamtiti kao izuzetno jaku i hrabru ženu.

pomen Merimi Njegomir
ATA / Antonio Ahel 

"Naletela sam na jedan snimak iz Sokobanje u avgustu prošle godine. Ona je imala solistički koncert. Kakva je to bila snaga. Slušala sam je, i pošto je znam, čula sam da u refrenima podrhtava. Što kod nje nikada nije moglo da se desi. To je bio avgust i gledam taj snimak i pomislim, pa ona je tada umirala. Ona je bila u toj terminalnoj fazi za koju mi nismo znali", ispričala je Ljubica Njegomir u emisiji "Realna priča" na TV "Kurir".

Kako je dalje navela, majka ju je nakon koncerta zvala i požalila se da se ne oseća dobro. Ipak, sama se dovezla do Beograda.

"Zvala me je posle tog koncerta i rekla 'nije mi dobro, ne znam kako ću da vozim'. Pitala sam je što mi nije rekla da je vozim, a ona je samo odgovorila 'ma, moći ću'. Što znači da je ona i vozila iz te Sokobanje. Ona je živela sa svim tim nadljudskim bolovima. Ja više nemam taj luksuz da mi nešto bude teško i da kukam, jer bilo bi sramota", iskrena je bila Merimina ćerka.

merima njegomir.jpg
Kurir / Damir Dervišagić 

Merima Njegomir preminula je u 69. godini života, a kako je nakon njene smrti ispričao njen prijatelj Zoran Dašić Daša iz grupe "Legende", pevačica je kod lekara otišla zbog bolova u stomaku. Međutim, saopštene su joj najgore vesti.

"Bilo mi je teško kada mi je saopštila strašne vesti, a i sama je bila šokirana. Priznala mi je da joj je trebalo tri dana da skupi hrabrost i kaže mi da je teško bolesna. Kazala mi je sledeće - 'otišla sam kod doktora zbog bolova u stomaku, a otkrili su mi da imam rak pankreasa'. Pred kraj nismo mogli ni da pričamo telefonom jer zbog bolesti nije mogla da govori", ispričao je prošle godine Dašić.

Fotografije sa sahrane Merime Njegomir možete pogledati u galeriji ispod.

Kurir / Nemanja Nikolić Uz porodicu Merime Njegomir okupili su se brojni prijatelji i poštovaoci.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna