Kraljica Elizabeta Aleksandra Meri Vindzor i sama je dobila ime po svojoj majci Lejdi Elizabet Bous Lion, koja je bila vojvotkinja od Jorka kada ju je rodila 1926. godine.

Njeno prvo srednje ime Aleksandra došlo je od njene prabake i supruge kralja Edvarda VII, dok je njeno drugo srednje ime Marija došlo od njene bake i supruge kralja Džordža V.

Ime kraljice Elizabete koristi su njeni brojni potomci, od njene ćerke Ane do praunuke Lilibet.

Princeza Ana Elizabet Alis Luis

Potomci kraljice Elizabete koji nose njeno ime
Profimedia 

Princeza Ana, jedina ćerka kraljice Elizabete II i princa Filipa, rođena je 1950. godine. Sa majkom je imala mnogo zajedničkih stvari, ne samo ime. Sport i konjičke trke su im bili velika strast, a princeza Ana je zajedno sa bratom kraljem Čarlsom, bila pored majčinog kreveta kada je preminula.

Ledi Luiz Alis Elizabet Vindzor

Potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

Najmlađa unuka kraljice Elizabete, ćerka je princa Edvarda i grofice Sofije od Veseksa. Od bake je pored imena nasledila i radnu etiku. Pre nego što je počela da studira radila je na održavanju zelenila i cveća i to za minimalnu platu. 

Lena Elizabet Tindal

potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

Rođena je 2018. godine nakon što je njena majka Zara Tindal doživela dva pobačaja. U intervjuu za "Sundai Times", unuka britanske kraljice je ispričala: "Najgore je bilo to što smo morali da kažemo svima – svi su znali", kazala je Zara.

Lilibet Dajana

Ćerka princa Harija i Megan Markl dobila je ime po kraljičinom nadimku iz detinjstva. Kraljica je, kako je otkriveno tek nedavno, nadimak dobila u ranom detinjstvu, jer nije umela pravilno da izgovori svoje ime "Elizabet“ kada je bila mala. Po nadimku su je zvali samo roditelji i kasnije suprug Filip.

megan markl princ hari 0472907196.jpg
Profimedia 

Zara Ana Elizabet Tindal

Zara je najstarija unuka kraljice Elizabete. Ljubav prema konjima nasledila je i od majke i od bake. Zara, čije je ime predložio njen ujak, kralj Čarls (72) zahvalna je što nema titulu. Istu odluku donela je i kad je sama postala majka, pa njeno troje dece nemaju titule. Kraljičina unuka jedna je od neaktivnih članova kraljevske porodice i karijerno se ostvarila kao Olimpijska sportistkinja. Ima diplomu fizioterapeuta, ali se posvetila jahanju.

Potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

 Princeza Beatris Elizabet Meri

Unuka kraljice Elizabete, najstarija je ćerka princa Endrua i Sare Ferguson. Bila je bliska sa kraljicom koja joj je poklonila tijaru koju je nosila na svom venčanju 1947. godine.

Potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

Isla Elizabet Filip

Rođena je 2012. godine u godini kraljičinog dijamantskog jubileja. Najmlađa je ćerka kraljičinog unuka Pietra Filipsa i nema prava na titulu.

Potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

Princeza Šarlot Elizabet Dajana

Ćerka princa Vilijama i vojvotkinje Kejt dobila je ime po princu Čarlsu, pokojnoj princezi Dajani i kraljici. Princeza je poznata po svom zabavnom, samouverenom karakteru i gde god da se pojavi u centru je pažnje.

Potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

Sijena Elizabeta Mapeli Moci

Princeza Beatris i njen suprug Edoardo Mapeli Moci, postali su roditelji 18. septembra, nakon što su se prošlog leta venčali u tajnosti, a njihovo dete zove se Sijena Elizabeta Mapeli Moci.

Potomci kraljice Elizabete
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna