Kada je operisala štitnu žlezdu 2012. godine, voditeljka Bruk Berk je već neko vreme osećala prilične tegobe. "Otkrili su mi Hašimoto sindrom odmah po rođenju druge ćerke i uzimala sam lekove dobrih deset godina", objašnjava ova popularna Amerikanka.

Prvobitno nije imala nikakve simptome. Međutim, osećala je da nešto nije u redu. "Oduvek sam pažljivo osluškivala svoje telo, poznavala sam cikluse kroz koje prolazim, naročito kad je reč o nivou energije", opisuje voditeljka. U jednom periodu bi je imala i previše, a onda bi tiroida prestala da joj radi i izgubila bi svaku motivaciju i elan.

"Nizak nivo energije vodi u mnoge druge teškoće - depresiju, umor, gojenje i opadanje kose. Mislim da mnoge mlade žene nisu ni svesne koliko hormoni utiču na nas", obašnjava.

bruk berk 0163631443.jpg
Profimedia 

Zvuči neverovatno, ali Bruk nije dobila dijagnozu karcinoma štitne žlezde od lekara koji joj je lečio Hašimoto. Rak je otkriven na sistematskom pregledu! "Sumnjiva kvržica je bila, ispostavilo se, maligni tumor i nakon operacije je, već deset godina, sve u redu", kaže Bruk. Mora da prilagođava terapiju s vremena na vreme, ali vodi veoma zdrav život i redovno vežba.

"Ne volim reč `dijeta`, moj princip je stalna zdrava ishrana", kaže voditeljka. Njen izbor je autofagija, a satnica je prosečna - 16 sati ne jede, a onda osam sati jede.

Dan počinje šejkom sa dosta proteina i masti, u koji dodaje maču, MCT ulje, urme, puter od badema, kolagen u prahu i cimet. Tokom dana jede uglavnom mediteransku hranu - pečenu ribu, povrće, mahunarke i orašaste plodove. 

"Povremeno dozvolim sebi i poneki sitni greh - ako sam u Italiji, naravno da ću da jedem pastu", iskrena je voditeljka. Sve se to potroši tokom treninga za koji kaže da sad vodi sama u svojoj kući. "I dalje osluškujem sebe, koristim suplemente i razne moderne naprave da bi što bolje održavala zdravlje i dobru formu", kaže. Njeni pratioci kažu da ima idealne mere - visoka je 170 cm, teška 50 kg i ima struk širok 58 cm. 

"Ja vežbam pet puta nedeljno, a dva dana odmaram - tad samo idem u šetnju. Ali verujte mi - i pet minuta vežbe dnevno može biti veoma korisno", tvrdi Bruk, a kakve rezultate njene metode daju pogledajte u galeriji njenih slika!

Profimedia TV voditeljka pobedila karcinom štitne žlezde.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna