Koliko novca zarađuju glumci tema je koja privlači pažnju ne samo kod nas nego i u Turskoj. Za srpsku publiku, verovatno bi izbor pao na Halita Ergenča koji je osvojio svakog ulogom sultana Sulejmana Veličanstvenog. Možda bi drugi pokušaj bio Burak Ozčivit, proslavljen zbog uloge Bali-bega. Ipak, najbogatiji turski glumac je Kivanč Tagtlitug, poznat po ulogama Ljubav i osveta, Zabranjeno voće, Sever Jug i Ljubav iz osvete. Ovaj plavooki Turčin čija je baba rođena u Sarajevu, a deda u Prištini, odrastao je u Adani gde njegova porodica razvija pekarski posao punih sto godina. Evo kako je počela njegova karijera...

kivanc tatlitug 2.jpg
Instagram / kivanctatlitug 

Prvobitno se bavio košarkom, još dok je pohađao privatnu gimnaziju, a onda ga je povreda zauvek izbacila iz sveta profesionalnog sporta. Ono što bi za drugoga bio kraj, za njega je označilo početak - posle kastinga je počeo karijeru kao fotomodel i otisnuo se u Pariz. Godine 2002. je osvojio titulu najboljeg fotomodela na svetu.

kivanc tatlitug 4.jpg
Instagram / kivanctatlitug 

Iz Francuske se vratio u domovinu na poziv da učestvuje u snimanju prve turske serije koja će napraviti bum i biti prodata na Bliskom istoku. Do danas je napravio takvu karijeru da je postao najplaćeniji turski glumac, a pripao mu je i nadimak "turski Bred Pit".

Njegovo bogatstvo se procenjuje na 15 miliona dolara, a odmah iza njega, sa zaradom od po 10 miliona dolara su nekadašnja sultanija Hurem - Merjem Ozerli i jedan od najzgodnijih glumaca - Džan Jaman.

Kivanč je oženjen dizajnerkom Bašak Dizer, s kojom je u aprilu ove godine dobio sina. 

kivanc tatlitug i zena.jpg
Instagram / kivanctatlitug 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna