Angelina Topić dokaz je da "iver ne pada daleko od klade". Naime, ćerka legendarnog atletičara Dragutina Topića postigla je ogroman uspeh, iako ima tek 17 godina.  Na prvom velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji u Minhenu osvojila je bronzanu medalju u skoku u vis, preskočivši visinu od 1,93 metra. Njen otac nije mogao da sakrije ponos, a ni suze.

"Kažu da je jutro pametnije od večeri... I dalje ne shvatam da je ovo dete, Biljino i moje prvenče uradilo ono što je nemoguće. Najmlađa osvajačica medalje ikada na evropskim prvenstvima", napisao je Dragutin i dodao da je posebno zahvalan svom treneru od koga je mnogo naučio.

"Sedim i plačem. U glavi mi je samo moj pokojni trener Mika od koga sam upijao svaku reč i tvrdim vam da je on i dalje tu pored mene, sedi i šapuće mi, bodri i ispravlja me, daje mi savete i ne dozvoljava mi da pogrešim. Hvala ti kume na svemu, ova medalja je za tebe, da li će ih biti još ne znam, ali ova je tvoja", napisao je Topić koji i danas drži juniorski svetski rekord u skoku uvis.

Ćerka Dragutina Topića postigla veliki uspeh
Instagram/Dragutin Topić 

Dragutin je u braku sa šest godina mlađom Biljanom, koja se tokom aktivne karijere bavila troskokom, a upoznali su se tokom priprema. Njihovu veliku ljubav zaokružilo je rođenje ćerki Angeline i Sofije. Dragutin ne skriva koliko je ponosan na svoju starijiu naslednicu.

"Ona je svoja, gradi svoj put i vrlo sam ponosan na to što je takmičarski prevazišla mamu i tatu. Verujem u nju", rekao je nedavno za Hello! Topić i istakao da nije zapostavila ni obrazovanje.

"Smatram da je pored sportske karijere izuzetno važno da se akademski obrazuje. Moji roditelji, koji su profesori na Filološkom fakultetu, proglasili su je za genija. Nadam se da je na dedu",  rekao je ponosni tata i naglasio da je savršeno srećan čovek.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna