Za manekenkuLindu Evanđelistu vezuje se čuvena rečenica: "Ne ustajemo iz kreveta ujutru ako tog dana ne možemo da zaradimo 10.000 dolara". Ona i njene drugarice poput Naomi Kembel i Kristi Tarlington bile su prve čija su se imena znala i pamtila i zato su ih nazvali - supermodeli. Bile su plaćene kraljevski, a slava im je bila beskrajna.

Sve prethodne manekenke su ostajale zauvek anonimne, samo su haljine na njima i kreatori postajali poznati. Linda, Naomi i Kristi su to promenile.

A onda je mladost prošla, Linda nastavila da radi kao i njene koleginice, dok nije doživela tragične komplikacije kriolipolize.

Lindu Eveđelistu kozmetički zahvat trajno defomisao
Profimedia 

Ovaj kozmetički tretman je trebalo da joj pomogne da se oslobodi masnih naslaga, a dogodilo se upravo suprotno. Kod nje se javila paradoksalna masna (adipozna) hiperplazija (PAH), pri čemu manekenka uopšte nije bila svesna tog rizika.

"Pokušala sam da deformacije otklonim hirurškim zahvatima koji su bili vrlo bolni, ali nije bilo uspeha", napisala je Evanđelista na svom Instagramu. "Odlučila sam da pokrenem sudski proces i visoko podignem glavu premda više ne ličim na sebe", objavila je tada Linda.

Lindu Eveđelistu kozmetički zahvat trajno defomisao
Profimedia 

Sve dotad se Linda borila sa depresijom, u potpunoj "ilegali" punih pet godina. Sudski proces se završio u njenu korist. Tačnije, ona se nagodila za odštetu od 50 miliona dolara. Posle pauze od 2016. godine, Linda sada ponovo radi. 

Zablistala je na naslovnoj strani Voga, a njene slike su pravo ohrabrenje za sve žene sveta!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna