Čuvena manekenka Linda Evanđelista je pristala na odštetu za uništen izgled tokom tretmana za topljenje masnih naslaga, posle kojeg je bila "brutalno unakažena".

Supermodel devedesetih godina prošlog veka nije mogla da nastavi karijeru poput svojih koleginica koje i dan-danas rade, jer je ostala "trajno deformisana" kriolipolizom.

Ovaj kozmetički tretman je trebalo da joj pomogne da se oslobodi masnih naslaga, a dogodilo se upravo suprotno. Kod nje se javila paradoksalna masna (adipozna) hiperplazija (PAH), pri čemu manekenka uopšte nije bila svesna tog rizika.

"Pokušala sam da deformacije otklonim hirurškim zahvatima koji su bili vrlo bolni, ali nije bilo uspeha", piše Evanđelista na svom Instagramu. "Odlučila sam da pokrenem sudski proces i visoko podignem glavu premda više ne ličim na sebe", objavila je Linda u septembru prošle godine.

Lindu Eveđelistu kozmetički zahvat trajno defomisao
Profimedia 

Ona se krila punih pet godina i patila od napada tuge i depresije. "Idem u javnost sa svojom pričom, umorna sam od ovakvog života i želim da se oslobodim osećanja krivice", kazala je manekenka kad se odlučila na tužbu. 

Sada je obradovala armiju svojih obožavalaca novom porukom: Drago mi je što sam se nagodila u slučaju protiv "Kul skalpting". Jedva čekam sledeće poglavlje svog života, s prijateljima i porodicom i srećna sam što ovu temu ostavljam iza sebe, navodi Linda. Više od 18 hiljada lajkova je usledilo, a ona je uzvratila: "Istinski sam zahvalna na podršci koju sam dobila."

Linda je, zapravo, tužila firmu Zeltik Estetik, čija je "ćerka" kompanija Kul Skalpting pružala tretmane kriolipolize. Zbog sedam sesija, koliko je doživela, Evanđelista nije bila sposobna da radi od 2016. godine. Odšteta na koju je pristala iznosi 50 miliona dolara, a neki njeni poštovaoci kažu da su krivci za prekid velike karijere morali da plate još više!

Ove nedelje je Linda se prvi put posle pojavila kao manenka u novoj kampanji modne kuće Fendi i osvojila sva srca! Zavirite u galeriju slika i pogledajte neka od njenih izdanja.

Profimedia Manekenka ostala deformisana zbog kriolipolize.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna