Ljiljana Blagojević važi za jednu od najboljih, najuspešnijih, ali i najlepših srpskih glumica. Svoje godine nosi ponosno, a plaši se jedino da se, kako kaže, "ne učauri u strahovima".

"Naravno da je lepo biti mlad, ali mladost nije samo lice bez bora. Mladost je energija koju nosite, radoznalost koju posedujete, plemenitost koju širite. Starost zna da bude sebična i osušene humanosti. E, protiv toga se borim. Da se ne učahurim u strahovima i sebičluku. A o godinama ne razmišljam. Kad me pitaju koliko imate godina, ja kažem: 'Mlada sam, 66 godina'", rekla je proslavljena glumica u intervjuu za "Dnevni Avaz".

Ljiljana iskreno priznaje da je tokom karijere više uloga odbila, nego odigrala.

Ljiljana Blagojević
ATA / Miroslav Milić 

"Moja floskula je da se karijera pravi ne samo na odigranim već i na odbijenim ulogama. Ako vam kažem da sam više uloga odbila nego odigrala, onda ćete znati o čemu govorim. Zato nema filma, TV serije koju sam radila, a da se stidim. Stojim iza svake svoje uloge. A nije bilo lako istrajati u tome. I zato kada su pravili film o meni sa insertima iz mojih filmova, ovom prilikom bih zahvalila Televiziji Sarajevo na ustupljenim insertima iz filmova 'Miris dunja' i 'Sećaš li se Dolly Bell', bila sam ponosna na ono što će ostati kao potvrda moga rada", iskrena je ona.

S tim u vezi, dodaje i da je njen moto da je bolje kajati se za ono što niste uradili, nego za ono što jeste.

"Moj moto je da se ne kajete za ono što ste uradili. Pre za ono što niste. Mada ni to ne preporučujem. Jer onda ostanete zalepljeni u nekom prošlom vremenu i propustite mnoge lepote sadašnjosti", kaže Ljiljana Blagojević.

Ljiljana Blagojević
ATA / Antonio Ahel 

Gluma joj je oplemenila život, a strpljenje kojim se može pohvaliti je, kako smatra, njena najbolja osobina.

"Gluma je maraton i lepota je u tom trajanju. Kultura je iznad svega i kišobran koji pokriva sve različitosti. Ne podnosim isključivost, bahatost i bezobrazluk. Sve to su česte osobine slabića. Volim svoj poziv, volim tu širinu koju nudi glumačka profesija i tu lepotu da iznova upoznajem nove darovite ljude. Osim toga, strpljiva sam, a to je možda moja najbolja osobina tako neophodna za glumca", zaključila je glumica za pomenuti medij.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna