Ljubav i brak Branke Petrić i Bekima Fehmiua su trajali 50 godina, a detalje njihove romanse je glumac opisao u knjizi "Blistavo i strašno".

Varnice su među njima sevnule od prvog dana, u vreme kad su se sretali na glumačkoj akademiji. Na časovima plesa, Bekim je najviše voleo da pleše s njom. Opisuje je kao "vitku, dugonogu, tamnosmeđu Branku", ali su tada bile samo kolege.

Kad je mladi student ponudio Branki vezu, odgovorila mu je "suviše si mlad za mene". Ipak, prijateljstvo se nastavilo, a ono ih je jednog leta spojilo i na moru.

"Noć je topla i puna svitaca. Lahor donosi miris mora. Čuju se cvrčci i udaljeni zvuci harmonike. Zapalili smo cigarete. Čini mi se da sanjam divan san. Pod zvezdanim ljubičastim nebom našlo se dvoje mladih, čije su iskre međusobnih svesno ili nesvesno potiskivanih simpatija počele da varniče još od prvog viđenja… Ta topla noć u avgustu ‘doći će mi glave’.“ Tako je pisao Bekim u knjizi iz koje je Branka, mnogo godina kasnije, saznala i za njegove prevare.

"Bekim je imao potrebu da mi se poveri, makar i u knjizi, a znao je da ću ja sve, kao i uvek, prihvatiti prijateljski. U šali sam mu govorila da bih se ja, na njegovom mestu, ponela još i gore", ispričala je glumica.

Brankina ljubav i tolerancija su bili presudni za njihovu vezu. Kada je, posle prvih godinu dana, Bekim prevario Branku na jednom gostovanju u Moskvi, ona mu je oprostila neverstvo s rečima: "Mogao si da nađeš i neku manje lepu”.

Tada je, kako kaže, Bekim shvatio da je ona žena za njega. Venčali su se u Rimu, gde je Bekim snimao. Prvi put je već bila trudna, a došla bez potrebnih dokumenata, pa su venčanje su proslavili i objavili. Kad se sledeći put pojavila u Italiji, brak je i službeno sklopljen. 

Putovali su, uživali, ali je Bekim imao i avanture - sa Brižit Bardo, Širli Meklejn i Avom Gardner. Pa ipak, najlepše mu je, izgleda, bilo, na Jadranskom moru gde je ljubav i počela, u roditeljskoj kući njegove supruge. Uživao je gledajući Branku dok pliva sa sinovima Uliksom i Hedonom.

Podsetimo, Bekim je oduzeo sebi život 2010. godine, u svom stanu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna