Ljiljana Jakšić, poznatija kao Salveta iz humorističke serije "Kursadžije", nije krila da se nalazila u teškoj finansijskoj situaciji, onda kada, kao i većina glumaca usled korona virusa nije imala posla.

"Komšija mi juče kuca na vrata, treba da se da 5.000 za lift, održavanje godišnje, šta već. Ja u šoku, meni je trenutno 5.000 dinara kao 5 miliona! Držim taj papir, bila sam van sebe, a moja ćerka odlazi u sobu i donosi mi novčanice koje je skupljala. Po 200, 300, 500, sačuvano u novčaniku malom, daje mi i kaže: 'Izvoli, da platiš lift'. Insistirala je da uzmem, rekla sam joj: 'Ostavi, tražiću ti kad ne budem imala baš ništa', tako je bilo“, ispričala je u emisiji "Ekskluziv" jednom prilikom, a sada je presrećna što ponovo ima priliku da radi.

Naime, ona je dobila ulogu u domaćoj telenoveli “Od jutra do sutra” koja počinje da se emituje od jeseni.  U seriji igram spremačicu Stevku i ističe da je to šansa koja se ne propušta. Ćerka Darija je, kaže Ljiljana za "Blic" oduševljena zbog maminog novog posla.

"Ona je oduševljana što radim i što svakodnevno snimam. Sve je zanima šta će se dešavati u seriji, pa se stalno raspituje podrobno o mojim scenama koje snimam. Već je počela da se šali samnom kada spremam po kući i čistim stan. Obično mi kaže da ne preterujem u sređivanju, jer to je moja uloga u seriji 'Od jutra do sutra'. Ja stvarno volim da budem pedantna i da mi kuća bude stalno pospremljena, kada imam vremena. Darja, koja uskoro puni devet godina, kada treba da raskloni svoje stvari i spremi sobu obavezno uzvikne: 'Mama, ja ne mogu da sredim tako dobro kao ti' (smeh). Sva je u priči oko moje nove uloge", rekla je Salveta i istakla da ćerka nema tendencije da krene njenim stopama.

ljiljana jaksic salveta
Youtube / Novo jutro 

Ljiljana je rodila u 52. godini zbog čega se često susretala sa negativnim komentarima, između ostalih, i da je sebično roditi dete u tim godinama. 

"Kada bi čovek znao gde bi pao, on bi seo. Ako bi se dotle išlo u razmišljanju, ljudi ne bi bilo. Isto tako, ja ću se potruditi da ostvarimo izuzetno blizak odnos i da je naučim mnogim stvarima u životu, da nauči da razume ljude oko sebe i njihove postupke i da nauči da je oprost nešto što je mnogo važno. Moraće da razume splet okolnosti i hiljadu razloga zašto ja nisam mogla nju da imam ranije, a jako sam je želela. I važno je naučiti da od onog što imamo napravimo bajku. Nigde nije idealno i ja sam godinama čekala da mi se stvori idealna situacija kako bi mi se desila porodica i nisam dočekala idealnu situaciju i onda sam se odlučila i potrudila koliko sam god mogla da se rodi Darija i Bog je to dozvolio. Ona je moje najveće blago, radost i jedina prava sreća života"; rekla je svojevremeno popularna Salveta.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna