Biljana Čekić, devojčica iz sela Sreflije koje se nalazi u okolini Kozarske Dubice, u Bosni i Hercegovini, oduševila je naciju svojim glumačkim umećem, emocijom, ali i skromnošću.

Biljana, koja će u oktobru proslaviti 15. rođendan, je uzoran đak, a ove godine završila je osnovnu školu i proslavila malu maturu.

Trenutno letnji raspust provodi na moru, koje je prvi put videla prošle godine, kada je posetila Budvu i tako ispunila svoju veliku želju.

I ove godine Biljana je na letovanje otputovala u Crnu Goru, a tamo se, baš kao i prethodnog puta, srela sa trojkama Lukom, Simonom i Jakovom, dečacima iz Herceg Novog koji su u filmu glumili lik njenog brata Buda.

Iako je ulogom Dare Ilić u filmu "Dara iz Jasenovca", koji je televizijsku premijeru imao u februaru 2021. godine, stekla veliku popularnost, ova skromna devojčica nastavila je da živi uobičajenim životom.

Dok je školska godina u toku, Biljana ustaje pre šest ujutro, kada odlazi u školu, a čim se završe časovi dolazi kući gde posle završenih domaćih zadataka pomaže porodici oko održavanja imanja.

Zajedno sa ocem vodi brigu oko njihove male farme, hrani stoku i pomaže na njivi, a u slobodno vreme voli da se igra sa mlađim bratom i starijom sestrom.

Za ulogu u filmu dobila je nekoliko nagrada, a u više navrata je isticala da po završetku srednje škole planira da upiše glumu.

"Kada je film tek emitovan, moj život je preko noći postao dinamičan i buran. Putovala sam iz grada u grad kako bih gostovala u različitim emisijama, primala nagrade, davala intervjue za brojne novine. Sada sam se vratila normalnom životu. Idem u školu, učim, igram se sa bratom i sestrom u svom selu, pomažem ocu, baki i deki. Nisam se uobrazila. I dalje sam ona ista seoska devojčica", rekla je Biljana jednom prilikom za "Informer". 

Film "Dara iz Jasenovca" je, inače, sniman na nekoliko lokacija u Srbiji - u okolini Sombora, u Beloj Crkvi, kao i u okolini Požarevca.

Kako danas izgleda devojčica Biljana Čekić koja je glumila u filmu Dara iz Jasenovca
Instagram / darathefilm 

U filmu se pojavljuje mnogo istorijskih likova, a među njima je i Diana Budisavljević, žena koja je brojnu decu spasila iz logora Jasenovac.

Diana Budisavljević bila je humanitarka austrijskog porekla koja je tokom Drugog svetskog rata spasila 15.336 dece iz logora smrti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Deca koju je pokušavala da spase su bila uglavnom srpska sa Korduna, Kozare, hrvatskih i bosanskih sela.

Bila je udata za hirurga Julija Budisavljevića, šefa hirurške klinike Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a da bi sačuvala podatke o deci koju je zbrinjavala tokom rata, Diana je vodila kartoteku o njima, s nadom da bi jednog dana mogla biti vraćena svojim biološkim porodicama. Imala je podršku uskog kruga ljudi, a svi koji su se bavili spašavanjem dece iz logora rizikovali su sopstvene živote.

U filmu "Dara iz Jasenovca" Dianu Budisavljević igrala je glumica Sanja Moravčić.

Kako sada izgleda Biljana Čekić, koja je igrala Daru, možete pogledati i na ostalim fotografijama u galeriji ispod.

Instagram/cekiicbiljana Biljana Čekić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna