Mira Banjac prisetila se vrhunca svoje karijere, kada je zbog poslovnih obaveza njen privatni život često trpeo. Međutim, u pozorištu je uspevala da zaboravi na sve brige, a i danas, u 93. godini, aktivno radi.

"Ja ću reći da je meni najteže bilo, na primer, uveče imaš predstavu, kako da ja od kuće ujutru do uveče napunim baterije. Sam život je stresan. Radiš sve neke normalne poslove koje radi svaka žena, i uvek sam govorila, kako ja sad od svih tih poslova do uveče da se napunim. Međutim, pozorišna kultura je pozorišna stvar. Kad sednete u garderobu, postanete novi čovek. Najbitnija je ravnoteža, ja to uvek pričam mladima. Kasno sam stavila neke stvari na papir, a to mi je trebalo na početku. Vidim da mlada generacija nema tu vrstu problema, oni skaču sa jedne televizije na drugu, čak i izbegavaju pozorište", ispričala je glumica za "Kurir" televiziju.

Mira je dala savet mladim kolegama da u svemu pronađu balans.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

"Morate naći ravnotežu, šta gde dajete. Postoje stvari koje dobijete kasno. Ne treba svuda sebe davati, ja vidim kako se naši mladi troše na sitno. Oni nemaju vremena ni da se druže, ni da vode ljubav. Oni su svaki dan na tri televizije i troše snagu koja će im trebati narednih 70 godina. Čovek koji je jako srećan i zadovoljan uvek, nije srećan. Ponekada i muka dobro dođe", iskrena je Mira Banjac.

Čuvenu glumicu život nije mazio, ali je ipak uvek uspevala da prebrodi teške momente.

Miri Banjac pozlilo na aerodromu
ATA / Antonio Ahel 

"Težak rad mi je uskratio mnogo čega, ali to nije bilo mnogo bitno. Bilo je bolno, bilo je lično, da raspraviš to sam sa sobom. Bilo je teških momenata, ali uvek sam se snašla. Nikada nikoga nisam vukla za rukav. Najbitnije je čuvati glavu, jer ako to ne čuvate, gotovi ste. Padalo se, ali se i ustajalo, to je najvažnije. Moj život nije bio lak", zaključila je Mira Banjac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna