Jedna od najpoznatijih i najuspešnijih pevačica na svetu, čuvena Bijonse, napravila je kiks kakav se ne pamti. U pesmi "Hitid", koja je objavljena u petak, upotrebila je pogrdan izraz koji duboko vređa jedan broj odoba s invaliditetom.

Odmah su usledili protesti, društvene mreže gore od komentara, pa je predstavnik za medije slavne pevačice saopštio da će se tekst pesme odmah izmeniti. Tako će Bijonse morati opet da snima tu pesmu, rečeno je, mada nije poznato kad će se to dogoditi.

bijonse
Profimedia 

Sporna je reč "spaz"(spazam, spastični - grč, u grču), a ona se često koristi kao posprdan nadimak za osobe sa invaliditetom, naročito one koji pate od cerebralne paralize. Sa druge strane, u žargonu crnačkih zajednica, ona znači "poludeti" ili "boriti se".

Osvajačica silnih nagrada Gremi i vlasnica najvećih hitova na svetu potvrdila je da uopšte nije upotrebila ovaj izraz u nekom pogrdnom smislu i da je greška bila nenamerna.

Međutim, svi se pitaju kako joj je promaklo da je za tu istu reč kritike dobila i pevačica Lizo, pre samo dva meseca.

I ona je objavila novu verziju pesme "Grrrls" kad je na društvenim mrežama dobila kritike zbog reči "spaz". 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna