Hrvatska pevačica Jelena Rozga već punih 15 godina ima hipertireozu, poremećaj štitne žlezde. Kada je primetila da se s njenim telom dešava nešto neuobičajeno, posetila je lekara i tada joj je dijagnostifikovan poremećaj rada štitne žlezde. Jelena uspeva da bolest drži pod kontrolom tako što svako jutro započinje s horomonskom terapijom.

"Odlično se osećam, pijem odgovarajuću terapiju u dogovoru sa lekarima i sve držimo pod kontrolom", rekla je za "Blic" svojevremeno pevalčica koja je naučila da ceni svoje zdravlje.

"Više nisam u velikom stresu. Neću juriti, pogotovo po pitanju posla. Čuvam zdravlje više, više cenim svoje slobodno vreme, znam da kažem ne. Naučila sam i to. Morala sam zbog zdravlja. Jednostavno sam morala, jer imam problema sa srcem i štitnom žlezdom i to više ne krijem. Štitnu žlezdu apsolutno više nemam i sad sam rekla: 'E sad je dosta, ajde da malo i ja uživam'", rekla je Rozga za RTL koja je srećna jer priprema novi album. Ipak, radost joj je na kratko uzdrmao njen zdravstveni problem.

“Prošlog ponedeljka sam bila tako srećna, jer sam u studiju napravila dobar posao. Došla sam doma, prošetala psa i bilo mi je malo loše. Bila sam kod doktora i pokazalo se da štitna luduje, pa promena terapije… Svako malo imam problema s tom štitnom, jednostavno mi ne da mira. Doktor Punda, koji je moj endokrinolog, već godinama je komentarisao – žilava ti je štitna, ne da se, žilava je kao i ti - uz osmeh je saopštila Rozga.

Simptomi koji ukazuju na problem sa štitnom žlezdom

  • Anksioznost
  • Promene u ritmu spavanja
  • Preterano znojenje
  • Gubitak kose
  • Umor
  • Variranje kilaže

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna