Među poznate ličnosti koje su rešile su da užurbani život u gradu, povremeno zamene prirodom upisao se i glumac Miloš Biković. Imanje se nalazi u blizini Valjeva, 40 kilometara od Manastira Jovanja, u kojem je njegov brat Mihailo starešina.

"Tu iza je bila jedna stara, zemljana kuća koju sam ja želeo da sačuvam, ali joj nije bilo pomoći, nakrivila se skroz i nažalost, bolje da je ja srušim, nego da se ona sruši kad ona hoće", rekao je Biković koji se na ovu lokaciju odlučio upravo zbog brata.

"Relativno je blizu manastiru mog brata i tu su neki prijatelji koje on ovde poznaje i koji su saznali da se ovo imanje prodaje i oni su javili. Ja sam tada rekao: 'O, pa čekaj, ovo je blizu Beograda, mogu da budem tu za manje od sat vremena', a i ponuda je bila dobra. A zapravo se sada češće viđamo kod njega u manastiru ili u Beogradu. Ovde smo možda jednom bili zajedno", ispričao je Miloš u emisiji "TV lica kao sav normalan svet"

O svom rođenom bratu igumanu Mihailu Bikoviću glumac je govorio svojevremeno.

"Moj brat je otišao u manastir kada je imao 22 godine, a studirao je s potomcima ruskih emigranata koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije. Važno mi je da kažem da s njim pričam kao sa bratom, ali se uvek setim da je on ipak monah koji je svoj život posvetio Bogu. Ponekad, u razgovoru poželim da mu protivurečim, ali umesto toga, uvek mu kažem: 'Razmisliću o tvojim rečima'", ispričao je jednom prilikom Miloš za rusko izdanje magazina "Esquire" i objasnio zbog čega je njegov brat odlučio da život provede u manastiru.

"Objasnio mi je da nikada nije osetio takvu punoću života i da ju je pronašao jedino u dodiru sa Bogom. Kada je moja slava premašila sve ono što sam očekivao, sećam se da mi je brat rekao: 'Sada više nisi bitan samo ti. Sada si postao simbol.' On je na neki način počeo da mi se divi, iako ja to nikada nisam očekivao jer je to neobično za jednog monaha. On dobro zna koliko i kada se ja lomim i sumnjam u sebe",  ispričao je iskreno Biković.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna