Hana Hadžiavdagić (38), jedna od najpoznatijih voditeljki i influenserki iz Bosne i Hercegovine, otvoreno govori o svojoj borbi za potomostvo.

Ona i njen suprug Tarik Tabaković nadaju se da će vantelesna oplodnja, kojoj planiraju da se podvrgnu u septembru ove godine, biti uspešna.

Hana je nedavno radila aspiraciju jajnih ćelija, izvađeno ih je 14, dok su oplođene i smrznute dve ili tri, kvalitetne.

"U mojim godinama, u 38. godini, 14 jajnih ćelija je spektakl. Žene obično, nakon svih tih hormonalnih terapija, nemaju nijednu. Moja sreća u svemu tome je što su meni jajnici fantastični i što super rade i što ja nemam apsolutno nikakve probleme s hormonima. Pila sam dugo antibebi pilule, oko 10 godina, i jajnici su stagnirali u tom nekom stadijumu, nisu radili. Tako da su kao novi. To sam radila jednom i videćemo da li uopšte ima potrebe da radim aspiraciju još jednom", rekla je Hana za "Dnevni avaz".

Ona je zatim objasnila zbog čega prirodnim putem ne može da zatrudni.

"Nemam jajovode, odstranjeni su operacijom, tako da ja prirodnim putem ni uz pomoć filmskih trikova ne mogu ostati trudna.Moj problem u svemu tome je bila moja materica. Dakle, meni nisu bili problem ni hormoni ni jajnici", rekla je Hana, koja je do sada imala šest operacija.

Njena dijagnoza bila je adenomioza. Adenomioza se može smatrati jako čestim oblikom endometrioze koji je karakterističan po urastanju endometrijskog tkiva u mišićne zidove materice.

"Prva je bila najteža, trajala je tri i po sata. Ostale su trajale po otprilike sat. Poslednja je trajala oko 40 minuta. Doktor je prezadovoljan. Dakle, rezultat je superuspešan, dobili smo matericu kakvu smo hteli i, ako Bog da, u septembru bi trebalo da idem na prvu vantelesnu oplodnju. Eh sad, hoće li biti, neće li biti, možda bude odmah - super, možda ne bude, videćemo. Kad prođeš kroz neku agoniju od silnih tih operacija, anestezija, bolnica i svega, pa mora biti neki dobar rezultat na kraju. Ako se ništa ne desi, ja sam uradila nešto dobro za svoje zdravlje", iskrena je Hana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna